Sim racing eSM 2019 -sarjalle moottoriurheilun SM-arvo

Virtuaalista kilpa-autoilua toteuttava Finnish Sim Racing Association ry (FISRA) on liittynyt autourheilun lajiliiton, AKK-Motorsport ry:n, jäsenseuraksi. FISRA järjestää Sim racingin 28.4. starttaavan eSM 2019 -kilpasarjan yhteistyössä AKK:n ja Suomen Elektronisen Urheilun Liiton, SEUL ry:n, kanssa.

Finnish Sim Racing Association ry on nyt AKK-Motorsport ry:n jäsen. Kuvassa AKK:n pääsihteeri Anssi Kannas ja FISRAn hallituksen puheenjohtaja Eero Frosblom.

FISRA on toiminut Sim racingin kilpailujen ja kilpasarjojen järjestäjänä vuodesta 2015 ja etenkin eSM-sarja on saavuttanut vuosien varrella suuren suosion lajin harrastajien keskuudessa. FISRAn ja AKK:n yhteistyössä luotsaaman Sim racing eSM 2019 -sarjan uskotaan houkuttelevan mukaan kokeneiden harrastajien lisäksi myös uusia lajista ja autourheilusta kiinnostuneita. Sarjan kolme parasta kuljettajaa palkitaan SM-mitaleilla AKK:n Mestareiden illassa. Mitalien lisäksi jaossa on rahapalkintoja 3500 euron edestä.

Sim racing eSM -karsintasarja alkaa sunnuntaina 28.4.

Sim racingin SM-sarja koostuu kevään aikana ajettavista karsintakilpailuista, joiden perusteella 19 parasta kuljettajaa valitaan myöhemmin ajettavaan SM-finaaliin. Karsinnoista selviytyneiden kuljettajien lisäksi livefinaaliin kutsutaan hallitseva Sim racing -mestari Matti Kaidesoja.

Sim racing eSM 2019 ajetaan iRacing-simulaattorilla ja autona toimii tänä vuonna Formula Renault 3.5. Yhtenä sarjan sponsoreista toimii tänäkin vuonna Webasto. Viime vuonna Sim racingin SM-sarjaan osallistui 82 kuljettajaa.

Vuoden 2019 Sim racing eSM -sarjan kilpa-auto on Formula Renault 3.5.

Karsintojen osakilpailut

  • 28.4. Nürburgring Grand-Prix-Strecke – Grand Prix
  • 12.5. Watkins Glen International – Classic Boot
  • 19.5. Road Atlanta – Full Course
  • 9.6. Twin Ring Motegi – Grand Prix
  • 16.6. Circuit of the Americas – Grand Prix

Sim racing eSM -osakilpailuja voi seurata suorina lähetyksinä täältä.

Jälkilähetyksiä voi katsoa FISRAn Youtube-kanavalta.

AKK-Motorsport ry

AKK-Motorsport ry on autourheilun kansallinen lajiliitto, johon kuuluu autourheilua harrastavia ja edistäviä yhteisöjä. AKK on kansainvälisen autourheiluliiton, eli FIA:n, oikeuksien haltija Suomessa ja sen tehtävänä on johtaa ja valvoa Suomen autourheilua sekä edistää vastuullista autourheilutoimintaa. AKK osallistuu autourheilun avulla myös liikenneturvallisuuden kehittämiseen.

AKK-Motorsport ry koostuu noin 320 autourheiluseurasta, joissa on yhteensä noin 32 000 jäsentä. AKK:n jäsenseurat järjestävät vuosittain noin 400 kansallista autourheilukilpailua lähes 20 eri lajissa.

Lue myös: Webastosta Sim racing eSM -sarjan sponsori

Jaa tämä artikkeli: