Kaha on mukana Hyvä Joulumieli 2023 -keräyksessä

Kaha on tänäkin vuonna mukana levittämässä joulumieltä ja osallistuu vähävaraisia lapsiperheitä tukevaan Hyvä Joulumieli 2023 -keräykseen. Keräystavoitteena on tänä vuonna 1,54 miljoonaa euroa, jolla voidaan ilahduttaa 22 000 lapsiperhettä 70 euron arvoisella ruokalahjakortilla.

Kuva: Suomen Punainen Risti, Ville Salminen

Joulu tuo monelle vähävaraiselle perheelle lisästressiä, sillä jouluruokien ja -lahjojen hankintaan ei yksinkertaisesti ole varaa. Hyvä Joulumieli 2023 -keräyksen tarkoituksena on paitsi mahdollistaa jouluruoat 22 000 vähävaraiselle lapsiperheelle, niin myös nostaa lapsiperheköyhyys osaksi julkista keskustelua.

Hyvä Joulumieli 2023 -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille

Vähävaraisten lapsiperheiden määrä on lisääntynyt Suomessa merkittävästi muutaman vuoden aikana. Ensin tuli koronapandemia, sitten voimakas inflaatio. Kun asumisen ja ruoan kustannukset nousevat, köyhyyden piiriin tulee myös tuhansia uusia lapsia.

Hyvä Joulumieli 2023 -keräyksen avulla hankittavat, 70 euron arvoiset lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille. Lahjakortin vastaanottavilla perheillä voi olla vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Keräyksen järjestävät tänäkin vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen kanssa. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset ja osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä muun muassa paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa. Hyvä Joulumieli -lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja, joten sitä ei voi erikseen hakea.

Hyvä Joulumieli -keräys sai alkunsa vuonna 1997, joten se järjestetään jo 27. kerran. Keräykseen voi osallistua yksityishenkilönä tai yrityksenä aina jouluaattoon asti.

 

Lue lisää ja lahjoita: hyvajoulumieli.fi

Jaa tämä artikkeli: