Drift SM vihkii käyttöön uudistuneen Hyvinkään Vauhtipuiston tulevana viikonloppuna

Hyvinkään Vauhtipuiston uudistushanke on viimein valmis! Juuri valmistunut, kilometrin mittainen asfalttirata otetaan virallisesti käyttöön tulevana viikonloppuna, kun driftingin SM-osakilpailu saa kunnian olla ensimmäinen uudistetulla radalla järjestettävä tapahtuma. Nähdään Vauhtipuistossa 14.–15.7.2023!

Drifting on näyttävä autourheilulaji.

Kaha mukana ratahankkeessa

Hyvinkään Vauhtipuiston ratauudistuksen tavoitteena oli monipuolistaa radan käyttömahdollisuuksia niin, että siellä pystytään ajamaan jatkossa niin perinteistä rallicrossia ja jokamiehenluokkaa kuin myös uusia lajeja, kuten driftingiä, endurancea ja sprintiä. Uudistus toteutettiin niin, että radalle asfaltoitiin yhtenäinen, yhden kilometrin pituinen kierros ja samalla soraosuuksia lisättiin noin 220 metrillä.

Uudistuneen Hyvinkään Vauhtipuiston ratakartta.
Uudistunut Hyvinkään Vauhtipuiston rata pitää sisällään noin kilometrin pituisen, yhtenäisen asfalttiradan sekä uusia soraosuuksia. Kuva: Hyvinkään Urheiluautoilijat.

Vauhtipuiston uusi asfalttikierros mahdollistaa yhä useamman autourheilulajin harrastamisen ja kilpailutoiminnan Etelä-Suomen alueella, mikä on omiaan lisäämään kiinnostusta autourheilua kohtaan ja virkistämään junioritoimintaa. Uudistunut Hyvinkään Vauhtipuisto tarjoaa nyt erinomaiset puitteet niin harjoittelulle, kilpailuille kuin kansainvälisille suurtapahtumillekin.

Monille kahalaisille autourheilu on lähellä sydäntä, joten tuntui luontevalta, että myös Kaha oli mukana tukemassa Vauhtipuiston uudistushanketta. Nyt viikonloppuna ajettavassa Drift SM -osakilpailussa Kaha ja Kahan brändit: Brink ja Webasto ovat isosti esillä niin varikkoalueella kuin kilpailun rata-alueellakin.

Drift SM -sarjan toinen osakilpailu Hyvinkään Vauhtipuistossa 14.–15.7.2023

Ensimmäistä kertaa Hyvinkään Vauhtipuistossa ajettava Drift SM -sarjan osakilpailu tarjoaa varmasti vauhdikasta viihdettä, kun Suomen kovimmat drifting-kuljettajat saapuvat kisaamaan SM-sarjapisteistä. Tapahtuma on kaksipäiväinen: perjantaina ajetaan molempien kilpaluokkien (SM Pro 2 ja SM Pro) lajittelut ja lauantaina pariajokaaviot. Perjantaina kilpa-autot ja kuljettajat suuntaavat lajitteluiden jälkeen Hyvinkään torille, jossa on mahdollisuus ihailla ajoneuvoja ja päästä tapaamaan kuljettajia.

Lippukauppa tapahtumaan käy kuumana, joten liput kannattaa ostaa ennakkoon. Ennakkolipun hinta on 30,00 € ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn sekä perjantaina että lauantaina. Mikäli lippuja jää, niitä on mahdollisuus ostaa ovelta hintaan 35,00 €. Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan huoltajan seurassa veloituksetta.

Aikataulut ja muut lisätiedot tapahtumasta löydät täältä.

Mitä on drifting?

Drifting on näyttävä ja vauhdikas autourheilun muoto, jossa tarkoituksena on löytää kuljettaja, joka hallitsee parhaiten ajoneuvonsa käsittelyn muuttuvissa olosuhteissa, eri moottori- tai katuradoilla. Driftingin idea on ajaa sivuluistossa mahdollisimman suuressa kulmassa, niin suurella nopeudella kuin mahdollista. Kaudella 2009 ajettiin Suomessa ensimmäinen virallinen arvosarja, kun AKK myönsi lajille Trophy-arvon. Vuonna 2011 lajissa palkittiin ensimmäinen suomenmestari.

Drift SM on driftingin suomenmestaruussarja, joka koostuu neljästä osakilpailusta ja syyskuussa Power Parkin Mika Salo Circuitilla ajettavista finaaleista. Lue GTi-Magazinen kokoama driftingin lajiesittely.

Jaa tämä artikkeli: