Auton maalipinnan suojaaminen hoituu vahalla tai pinnoitteella

Marraskuu on jo lopuillaan, joten on korkea aika suojata auton maalipinta talven vaihtelevilta olosuhteilta. Auton maalipinnan suojaaminen onnistuu joko vahaamalla tai pinnoittamalla, ja operaatioon sopivia tuotteita on tarjolla runsaasti.

Auton maalipinnan suojaus kannattaa tehdä Sonaxin tuotteilla

SONAX-valikoimasta löytyy monia laadukkaita tee-se-itse -tuotteita sekä auton vahaamiseen että pinnoittamiseen. Olit sitten kumman tahansa menetelmän kannattaja, lopputuloksesta saa kiiltävän, kestävän ja huolitellun näköisen. Panostaminen maalipinnan suojaukseen kannattaa, sillä huolellisesti suojattu pinta ei vaurioidu yhtä herkästi, ja likaa hylkivien ominaisuuksien ansiosta auto on helpompi pitää puhtaana haastavissa talvikeleissä.

Carnaubavaha tarjoaa upeaa autolle kiiltoa

Yksi tunnetuimmista autonhoitotuotteissa käytetyistä luonnonvahoista on brasialaisista carnaubapalmuista saatava carnaubavaha. Carnauba antaa maalipinnalle erityisen hyvän kiillon, sileän pinnan ja loistavan vedenhylkimisominaisuuden. Carnaubavahalla viimeistelty auto myös näyttää todella hyvältä, joten vahaa käytetään usein myös näyttelyautojen kiillotukseen.

Maalipinnan suojaaminen onnistuu SONAX Carnauba -tuotteilla.

Mikäli käsiteltävä auto on jo iäkkäämpi ja maalipinnassa on naarmuja ja hapettumia, on SONAX Puhdistava carnaubavaha järkevä valinta maalipinnan suojaukseen. Vaha sisältää runsaasti kiillottavia ainesosia, jotka pyöristävät naarmujen teräviä reunoja. Vaha siis häivyttää ja täyttää naarmuja, palauttaa maalipinnan upean kiillon, sekä tekee pinnasta liukkaan ja likaa hylkivän. Tuotteen uniikki koostumus tekee vahasta helpon työstettävän, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Vaha voidaan levittää joko käsin tai koneellisesti. Uudelle tai kiillotetulle maalipinnalle suosittelemme SONAX Carnauba Kiiltovahaa.

Jos levität vahan käsin, panosta työvälineisiin. Vaha kannattaa levittää vahanlevityssienellä ja pyyhkiä pois puhtaalla mikrokuituliinalla. Kiinnitä huomiota myös käytettävän vahan määrään: tuotetta tulee levittää ohut, tasainen kerros. Kun vahaa ei ole liikaa, pyyhintä helpottuu ja lopputulos paranee. Muista, että vahaaminen kannattaa aina tehdä yksi paneeli kerrallaan.

Auto pitäisi vahata pari-kolme kertaa vuodessa. Tuotteesta ja pesumenetelmistä riippuen vahapinta kestää yleensä noin 3–8 kk. Vahausväliä on kuitenkin helppo pidentää käyttämällä vahapinnan ylläpitoon soveltuvia tuotteita. Hyviä ja helppokäyttöisiä tuotteita vahauksen ylläpitoon ovat esimerkiksi aitoa carnaubavahaa sisältävät SONAX Pikavaha ja Vahashampoo.

Auton maalipinnan suojaaminen Ceramic Series -pinnoitustuotteilla

Ceramic-tuotteilla pinnoitat autosi helposti ja nopeasti.

Moni on tottunut suojaamaan autonsa vahaamalla, ja pinnoitusta on yleisesti pidetty hankalana toimenpiteenä. Markkinoille on kuitenkin viime vuosien aikana tullut myös helppotöisiä tee-se-itse-pinnoitteita. Vaikka olisitkin vasta aloitteleva pinnoittaja, SONAX XTREME Ceramic Series -tuotteilla saat varmasti siistiä jälkeä.

Ceramic Series -sarjan Keraaminen pinnoitespray on erinomainen tuote nopeaan ja siistiin pinnoitukseen. Tuotteessa on hyödynnetty täysin uudenlaista teknologiaa, joka mahdollistaa peilimäisen kiillon sekä todella sileän, vettä ja likaa hylkivän pinnan. Tuotteen käyttö on helppoa: sumuta pinnoitesprayta mikrokuituliinalle ja levitä ohut, tasainen kerros käsiteltävälle alueelle. Huomioi, että käsittely kannattaa tehdä pienelle alueelle kerrallaan, ettei pinnoite ehdi kuivua maalipintaan. Lopuksi pyyhi ainejäämät kuivalla mikrokuituliinalla.

Ceramic Series -tuoteperheeseen kuuluu pinnoitesprayn lisäksi kaksi ylläpitävää tuotetta: Keraaminen shampoo ja Ultra Slick Detailer -viimeistelijä. Säännöllisesti käytettynä tuotteet uudistavat pinnoitesuojaa ja ylläpitävät kiiltoa sekä vedenhylkivyyttä. Näin pidennät helposti pinnoitusten väliä.

Huom! Maalipinnan suojaaminen vahalla tai pinnoitteella tulee tehdä aina huolellisesti pestylle, puhtaalle maalipinnalle.

> Etsi lähin SONAX-jälleenmyyjä

 

PSST! Milloin viimeksi olet tehnyt autollesi raudanpoiston?

Jaa tämä artikkeli: