Tuulilasin puhdistus tulee tehdä myös sisäpuolelta

Tuulilasin puhdistus tulee väistämättä ajankohtaiseksi, sillä syysaurinko paistaa matalalta, mikä paljastaa armottomasti, kuinka likaisiksi tuulilasi ja muut ikkunat ovat päässeet. Auringon säteiden osuessa likaiseen tuulilasiin myös häikäisyefekti voimistuu, ja kuljettajan voi olla todella vaikea havaita esimerkiksi jalankulkijoita. Liikenneturvallisuuden kannalta onkin tärkeää, että tuulilasin puhdistus tehdään säännöllisesti niin sisä- kuin ulkopuolelta.

Auton tuulilasin puhdistus kannattaa tehdä kunnollisella ikkunanpesuaineella

SONAX Ikkunapesu ja mikrokuituliina jättävät lasipinnat puhtaiksi ja raidattomiksi.

Auton ikkunoiden sisäpintojen puhdistukseen on syytä panostaa, sillä pinnat keräävät kuin varkain pölyä, bakteereja ja muuta likaa. Lasipinnoille tarttunut lika muodostaa pikkuhiljaa sumentavan kalvon, joka taittaa auringonsäteitä, mikä voimistaa häikäisyä. Ikkunoiden sisäpuolelle kertynyt pöly lisäksi pahentaa ikkunoiden huurtumista viileinä ja kosteina aamuina.

Tuulilasin puhdistaminen sisäpuolelta kannattaa tehdä laadukkaalla ikkunanpesuaineella ja mikrokuituliinalla. Erinomainen tuotekombo operaatioon on SONAX XTREME Ikkunapesu ja lasipinnoille suunniteltu mikrokuituliina. SONAX XTREME Ikkunapesu puhdistaa ikkunat tehokkaasti kertakäsittelyllä. Puhdistusaineen koostumus perustuu ”Pure Water”-teknologiaan, jossa demineralisoitu vesi puhdistaa jälkiä jättämättä. Viimeistele ikkunoiden pesu pyyhkimällä pinnat SONAX Mikrokuituliinalla. Laadukas mikrokuituliina on konepestävä.

Vaihda ajoissa talvilaatuiseen lasinpesunesteeseen

Tuulilasin ulkopuolta on helppo puhdistaa lasinpesunesteen ja pyyhkijänsulkien avulla. Syksyn myötä yöt kuitenkin viilenevät, ja yöpakkasia alkaa esiintyä ympäri Suomen. Monella autoilijalla saattaakin olla edessä ikävä yllätys, kun kesälaatuinen lasinpesuneste jäätyy tuulilasin pintaan tai pahimmassa tapauksessa koko järjestelmä on täysin jäässä.

Jotta edellä mainittua tilannetta ei pääsisi syntymään, kannattaa lasinpesuneste vaihtaa hyvissä ajoin pakkasasteita kestäväksi, talvilaatuiseksi seokseksi.

> Lasinpesunesteet Autoluettelossa

Vinkki! Mikäli tuulilasissa on kesän jäljiltä vielä rasvaisia hyönteistahroja, kannattaa niihin suihkuttaa SONAX XTREME Hyönteisirrotetta ennen auton pesua. Tavalliset pesuaineet eivät välttämättä tehoa hyönteislikaan, vaan levittävät tahroja entisestään.

Jaa tämä artikkeli: