Lukkosula pelastaa pinteestä ja kuminhoitoaine ennaltaehkäisee

Tammikuu 2024 on pitänyt sisällään aika kirpeää pakkassäätä, joka on aiheuttanut jos jonkinlaista ongelmaa autoilijoille. Tyypillisiä ongelmia ovat olleet, akkujen tyhjentymisen lisäksi, lukkopesien ja ovien jäätyminen. Monelle onkin saattanut käydä niin, että autoon on pitänyt kömpiä takaluukun kautta tai sinne ei ole päässyt ollenkaan. Jäätymisongelmaan on onneksi olemassa myös ratkaisuja: lukkosula sulattaa lukot ja kuminhoitoaine ennaltaehkäisee tiivisteiden jäätymistä.

SONAX-lukkosula sulattaa jäätyneet lukot

SONAX Lukkosula menossa auton oven lukkopesään.
Lukkosulaa suositellaan käytettäväksi myös jäätymisen ennaltaehkäisyyn.

SONAX Pikalukkosula on näppäränkokoinen pikkupullo, jota on helppo pitää esimerkiksi talvitakin taskussa siltä varalta, että auton lukot olisivat yllättäen jäätyneet kiinni. Pikalukkosula sulattaa jäätyneet lukot nopeasti ja suojaa lukkoja uudelleen jäätymiseltä. Tuotetta kannattaa käyttää myös ennakoivasti lukkopesien voiteluun, sillä niihin kertyy ajan myötä likaa ja kosteutta, mikä voi aiheuttaa korroosiota. Pahimmassa tapauksessa korroosio voi aiheuttaa sen, että autoon ei pääse enää avaimella ollenkaan.

Moni autoilija on kyllä varautunut talveen ja hankkinut lukkosulan, mutta säilyttää sitä autossa. Auton sisällä oleva lukkosula ei paljon mieltä lämmitä, kun itse seisoo kiinnijäätyneen auton ulkopuolella. Kun auton lukot eivät aukea, turvautuu moni epätoivoisiin keinoihin lukkojen sulattamiseksi. Etenkin avaimen lämmittämistä sytkärillä ei voi missään nimessä suositella, sillä kuumentaminen heikentää avainta ja avain voi pahimmassa tapauksessa katketa.

Vinkki! Lukkosulalla kannattaa voidella myös esimerkiksi postilaatikon ja lämpötolpan lukkopesiä.

Ota kuminhoitoaine käyttöön auton pesun yhteydessä

SONAX Kuminhoitoaine pitää tiivisteet pehmeinä ja joustavina.

Auton ovet jäätyvät pakkasella herkästi kiinni, mikäli ovien tiivisteiden väliin on jäänyt vähänkin kosteutta. Siksi auton pesun jälkeen on tärkeää kuivata ovien tiivisteet erityisen tarkasti, minkä jälkeen ne kannattaa vielä käsitellä SONAX Kuminhoitoaineella. Kuminhoitoaine hoitaa tiivisteitä pitäen ne joustavina ja pehmeinä, mikä ehkäisee tehokkaasti ovien kiinnijäätymistä.

SONAX Kuminhoitoaine on erittäin helppokäyttöinen: kätevänkokoinen pakkaus istuu hyvin käteen, ja pullon suuttimessa olevalla sienellä aineen levitys käy siististi ja nopeasti. Ovien tiivisteet kannattaa käsitellä kuminhoitoaineella muutaman kerran talvikauden aikana sekä aina pesun jälkeen.

 

Etsi lähin SONAX-jälleenmyyjä.

Muista myös tehokas SONAX Jäänsulattaja ja talvilaatuinen lasinpesuneste!

Jaa tämä artikkeli: