Auton perusteellinen pesu SONAX-tuotteilla

Kevät on edennyt jo huhtikuun puolelle, ja lisääntynyt valon määrä saa autoilijat jälleen kiinnostumaan autonpesusta. Kokosimme tähän parhaat tuotteet ja vinkit, joiden avulla auton perusteellinen pesu onnistuu ja pinttyneinkin lika irtoaa.

Harva jaksaa panostaa autonpesuun talvikaudella. Kun kuraa ja tiesuolaa lentää jatkuvasti, ei auton jatkuva peseminen välttämättä motivoi. Talven jäljiltä auto onkin usein erittäin likaisessa kunnossa, ja kun sitä viimein alkaa pesemään, joutuu huomaamaan, etteivät tiesuola ja muu hankala talvilika hievahda pinnoilta mihinkään. Mikä siis avuksi? Miten auto pestään oikeaoppisesti?

Kun auton maalipinnan pesee ja suojaa huolellisesti, pysyy se myös pidempään puhtaana.

Auton perusteellinen pesu etenee näin:

  1. Tee esipesu liuotinpesuaineella. Auton kylkiin ja helmoihin jämähtäneet kura, tiesuola ja asfalttipiki eivät yleensä irtoa tavallisessa autopesussa, ja auton kuivuttua joutuu toteamaan, että likaiseksi jäi. Ratkaisu on SONAX Liuotinpesuaine, jonka voi suihkuttaa esipesuaineena joko kuivalle tai märälle maalipinnalle. Petrolipohjainen pesuaine irrottaa tehokkaasti asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Liuotinpesu on emulgoiva, joten rasva ja öljy voidaan huuhdella pois vedellä. Huuhtele huolellisesti.
  2. Pese vanteet. Seuraavaksi pesuprojektissa kannattaa siirtyä vanteiden pesuun. Suihkuta SONAX Beast Vannepesua reilusti vanteiden pinnoille ja anna vaikuttaa 2–4 minuuttia. Aine muuttuu tumman violetiksi, kun se reagoi lian kanssa. Käy vanteet vielä läpi vanneharjalla ja huuhtele huolellisesti vedellä. Muista käyttää suojakäsineitä! Materiaaliystävällinen SONAX Beast soveltuu käytettäväksi kaikille teräs- ja kevytmetallivanteille, lakatuille, kromatuille, kiillotetuille ja mattapintaisille vanteille.
  3. Auton käsinpesuvaiheessa kannattaa käyttää hellävaraista pesukinnasta perinteisen pesusienen sijaan.

    Pese auton maalipinta huolellisesti. Käytä auton käsinpesussa kahta ämpäriä: toiseen autoshampoolla varustettu pesuvesi ja toiseen huuhteluvesi pesuvälineelle. Mikäli mahdollista, käytä ämpäreitä, joissa on hiekkasihti. Suosittelemme käyttämään pesuvälineenä SONAX Pesukinnasta, sillä se sitoo likaa itseensä, joten likapartikkelit eivät pyöri auton maalipinnalla ja aiheuta naarmuja.

  4. Tee raudanpoisto. Auton maalipintaan pesiytyy säännöllisestä pesusta huolimatta lentoruostetta. Lentoruosteeksi kutsutaan maalipintaan uponneita metallihiukkasia, jotka ajan myötä hapettuvat. Jotta nämä hiukkaset saadaan poistettua, tulee maalipinnalle tehdä raudanpoisto pari kertaa vuodessa. SONAX XTREME Raudanpoisto on erinomainen valinta käsittelyyn, sillä se on helppokäyttöinen ja vaikutuksen huomaa heti. Raudanpoistoa suihkutetaan maalipinnalle ja annetaan vaikuttaa 3–5 minuuttia, kunnes väri on muuttunut violetiksi. Lopuksi pinnat pyyhkäistään pehmeällä sienellä ja huuhdellaan huolellisesti. Huom! Metallipartikkelit eivät irtoa tavallisilla autonpesuaineilla.
  5. Pinta sileäksi savikäsittelyllä. Mikäli maalipinnalla tuntuu raudanpoiston jälkeen vielä karheutta, kannattaa auton perusteellinen pesu viimeistellä savestuksella. Puhdistussavi poistaa tehokkaasti myös sellaisen lian, johon raudan- ja pienpoistoaineet eivät tepsineet. Savestusta vaativia kohteita ovat esimerkiksi maalisumu sekä erittäin pinttynyt lika. SONAX Clay-Ball Savisieni on erinomainen tuote käsittelyyn, sillä lisäksi pallonmuotoisella kahvalla varustettu sieni on erittäin helppo ja mukava käyttää. Savestuksessa edetään seuraavasti: suihkuta SONAX XTREME Ikkunapesua liukasteeksi käsiteltävälle alueelle ja käsittele pinta savisienellä pyörivin liikkein kevyesti painaen, kunnes pinta on puhdas ja sileä. Lisää liukastetta aina tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta (ja naarmuttamatta). Huom! Älä hankaa savea, kevyt liu’uttaminen riittää. Pyyhi lopuksi pinnat puhtaalla, pehmeällä liinalla. Clay-Ballin saviosan saa irrotettua kädensijastaan, ja sen voi pestä juoksevan veden alla. Voit siis tehdä samalla sienellä useamman käsittelyn.

Viimeistele auton perusteellinen pesu vahalla tai pinnoitteella

SONAX XTREME Keraaminen pinnoitespray sopii maalipinnan nopeaan pinnoitukseen.

Erittäin tärkeä osa auton perusteellista puhdistusta on maalipinnan suojaaminen lopuksi vahaamalla tai pinnoittamalla. Vahat ja pinnoitteet suojaavat huolella puhdistettua maalipintaa kulutukselta, UV-säteilyltä ja lialta sekä mahdollistavat sen, että auto myös pysyy puhtaana pitkään.

Maalipinnan suojaus onnistuu käden käänteessä esimerkiksi helppokäyttöisellä SONAX XTREME Ceramic Series -sarjan keraamisella pinnoitusspraylla. Sumuta pinnoitesprayta mikrokuituliinalle ja levitä ohut, tasainen kerros puhtaalle ja kuivalle maalipinnalle. Lopuksi pyyhi ainejäämät kuivalla mikrokuituliinalla. Mikäli sinulla on vaahdotin, voit myös kokeilla pinnoitusta kätevällä SONAX XTREME Foam + Seal -vaahtopinnoitteella.

Mikäli suosit vahaamista, hyvä tuote nopeaan vahaukseen on esimerkiksi SONAX Pikavaha. Aitoa carnaubavahaa sisältävän vahan käyttö on todella helppoa: suihkuta maalipinnalle, kuivaa mikrokuituliinalla, valmis! Tuotteessa on herkullinen Pina Coladan tuoksu.

 

Etsi SONAX-tuotteiden jälleenmyyjiä.

Jaa tämä artikkeli: