Puhdistussavi tekee auton maalipinnasta täydellisen sileän

Talvikauden jäljiltä auton maalipinta on yleensä todella likainen. Maalipinta, etenkin auton helmat, saattavat tuntua hiekkapaperilta huolellisenkin pesun jälkeen. Pinnasta saa jälleen puhtaan ja sileän, kun avuksi otetaan puhdistussavi. Auton savestus on oleellinen osa perusteellista puhdistusta, ja se olisi hyvä tehdä pari kertaa vuodessa.

Mitä savestus tarkoittaa?

SONAX Clay-ball -puhdistussavi liukuu auton maalipinnalla liukasteen avulla.
Puhdistussaven kanssa tulee aina käyttää liukastetta, jotta savi liukuu maalipinnalla naarmuttamatta.

Savestus tarkoittaa käytännössä sitä, että auton maalipinnalta poistetaan epäpuhtauksia tähän tarkoitukseen kehitetyllä puhdistussavella. Puhdistussavi kerää likapartikkelit mekaanisesti auton pinnalta jättäen jälkeensä lasinsileän maalipinnan. Savestuksessa käytetään myös liukastetta (esimerkiksi ikkunanpesuainetta), jotta puhdistussavi liukuisi helposti maalipinnalla naarmuttamatta sitä.

Huom! Älä hankaa savea, kevyt liu’uttaminen riittää.

Puhdistussavi poistaa tehokkaasti myös sellaisen lian, johon raudan- ja pienpoistoaineet eivät tepsineet. Savestusta vaativia kohteita ovat esimerkiksi maalisumu sekä erittäin pinttynyt lika. Helppo tapa arvioida savikäsittelyn tarvetta on tunnustella pintoja käsin – jos puhtaan näköisellä maalipinnalla tuntuu epätasaisuutta, on aika tarttua puhdistussaveen. Yleensä savestusta vaativia kohteita löytyy etenkin auton etu- ja takarenkaiden takaa.

Vinkki! Jos autollesi ei ole koskaan tehty savikäsittelyä, kannattaa koko maalipinta käsitellä.

SONAX Clay-Ball on helppokäyttöinen puhdistussavi

SONAX Clay-Ball Savisieni on erinomainen tuote maalipinnan savikäsittelyyn, sillä se poistaa tehokkaasti vaikeaa likaa, ja on erittäin mukava käyttää. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna, pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa ja ergonomista – käsittely onnistuu siis kokemattomammaltakin autonhoitajalta!

Clay-Ballin saviosan saa irrotettua pallonmuotoisesta kädensijastaan, ja sen voi pestä juoksevan veden alla. Voit siis tehdä samalla sienellä useamman käsittelyn.

Näin käytät SONAX Clay-Ball -savisientä

  1. Pese auto huolellisesti. Tee myös raudanpoisto.
  2. Etsi savikäsittelyä vaativat pinnat kokeilemalla maalipintaa käsin. Epäpuhtaudet tuntuvat hiekkapaperimaisena karheutena auton pinnassa.
  3. Suihkuta käsiteltävälle pinnalle liukasteeksi esimerkiksi SONAX XTREME Ikkunapesua. Savea ei saa käyttää kuivalle maalipinnalle!
  4. Käsittele pinta SONAX Clay-Ball Savisienellä kevyesti painaen, pyörivin liikkein, kunnes pinta on puhdas. Lisää liukastetta aina tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta.
  5. Tunnustele käsiteltyä pintaa. Kun pinta tuntuu liukkaalta ja tasaiselta, on savi tehnyt tehtävänsä ja voit siirtyä seuraavaan käsiteltävään alueeseen.
  6. Pyyhi lopuksi pinnat puhtaalla, pehmeällä liinalla ja suojaa maalipinta vahaamalla tai pinnoittamalla.

Katso videolta, miten SONAX Clay-Ball toimii:

> Etsi SONAX-jälleenmyyjiä

Jaa tämä artikkeli: