Autoilija, muista talvilasinpesuneste!

Joulukuu on jo täydessä vauhdissa, ja talvi virallisesti alkanut. Suomen talvikelit vaihtelevat kurasta ja loskasta lumimyräkkiin ja tulipalopakkasiin, joten on tärkeää, että lasinpesunestesäiliössä on talviolosuhteisiin sopivaa lasinpesunestettä. Laadukas talvilasinpesuneste puhdistaa tuulilasin tehokkaasti, pitää pesujärjestelmän toimivana ja on turvallinen käyttää.

Osalla autoilijoista voi olla lasinpesunestesäiliössä kesän ja syksyn jäljiltä vielä lasinpesunestettä, joka toimii hyvin esimerkiksi hyönteislikaan, mutta ei kestä pakkasta. Tällaisessa tapauksessa pesulaitteen toiminta lakkaa, kun lämpötila laskee pakkasen puolelle. Järjestelmän jäätyminen voi rikkoa suuttimet ja pumpun, mikä aiheuttaa ikäviä lisäkustannuksia. Lasinpesunesteissä ei siis kannata talvella säästää, sillä vain talvikäyttöön suunnitellut lasinpesunesteet pitävät pissapojan toimivana ja näkyvyyden kunnossa.

Millainen talvilasinpesuneste kannattaa valita?

Lasinpesunesteissä on valitettavasti valtavia laatueroja, ja markkinoilta vedetäänkin vuosittain useita metanolipohjaisia lasinpesunesteitä niiden vaarallisuuden vuoksi. Metanoli on myrkyllistä ja sitä päätyy käytössä myös matkustamon puolelle. Metanoli on terveydelle haitallista jo hengitettynä, ja koska aine on hajutonta, ei altistumista edes huomaa. Kahan myymät lasinpesunesteet ovat etanolipohjaisia, eivätkä ne sisällä metanolia.

Toinen oleellinen lasinpesunesteen valintaan vaikuttava tekijä on pakkaskesto. Kahan valikoimasta löytyy lasinpesunesteitä aina -60 °C pakkaskestoon saakka. Osa tuotteista on käyttövalmiita seoksia ja osa puolestaan tiivisteitä, joista saa sekoitettua juuri omaan tarpeeseen sopivan liuoksen.

Laadukas talvilasinpesuneste paitsi huuhtoo tuulilasin puhtaaksi pakkasella, niin myös pitää muovi- ja kumiosat kunnossa. Monet lasinpesunesteet sisältävät nykyään kumi- ja muoviosia hoitavia ainesosia, jotka pidentävät pyyhkijänsulkien käyttöikää sekä ehkäisevät kitinää.


K-FIXin lasinpesunesteitä saatavilla useissa pakkauskooissa

Kahan omalta K-FIX-tuotemerkiltä löytyy lasinpesunesteitä sekä -20 °C että -40 °C pakkasenkestävyydellä. Nesteitä on saatavilla perinteisissä neljän ja kymmenen litran kanistereissa sekä kätevässä kolmen litran annostelupussissa.

K-FIX-lasinpesunesteissä on miellyttävä omenan tuoksu ja ne irrottavat lian, noen, suolajäämät ja rasvan tehokkaasti. Huomioithan, että etenkin kovilla pakkasilla lasinpesunesteiden laimennusohjeita on syytä noudattaa tarkasti, jotta nesteen pakkasenkestävyys pysyy toivotulla tasolla.

K-FIX-lasinpesunesteet Autoluettelossa.

 


Lasolin talvilasinpesuneste tiivisteenä tai käyttövalmiina seoksena

Kahan valikoimasta löydät myös suositut, kotimaiset Lasol-lasinpesunesteet, joita löytyy sekä tiivisteinä että käyttövalmiina seoksina. Tuotteita on saatavilla hajusteettomina, pirteällä sitrustuoksulla tai uudella tervan tuoksulla.

Lasol-tiivisteestä saat tehokkaan lasinpesunesteen, joka puhdistaa tuulilasin ja ajovalot kirkkaiksi, raitoja tai kalvoa jättämättä. Lasol-tiiviste on erittäin riittoisaa: 2 litran pullosta saa 10 litraa lasinpesunestettä, jonka pakkaskesto on -7 C°. Tiivisteitä on saatavilla 1, 2, 4 ja 10 litran pakkauksissa.

Kätevässä kolmen litran annostelupussissa myytävä, käyttövalmis Lasol-lasinpesuneste on pakkaskestoltaan -22 °C. Pakkasen kiristyessä nesteeseen voi lisätä laimentamatonta Lasol-lasinpesutiivistettä esimerkiksi näin: 1 pussi käyttövalmista lasinpesunestettä + 1 litran pullo lasinpesutiivistettä = 4 litraa lasinpesunestettä -30 °C pakkaskestolla.

Lasol-tuotteet Autoluettelossa.

Jaa tämä artikkeli: