Auto tekniikka ja kuljetus testasi SONAX-vannetuotteet

SONAX Vanneharjan avulla pääset käsiksi myös vanteiden ahtaisiin koloihin.

SONAX XTREME -sarjan tehokkaille vannetuotteille sataa jälleen tunnustusta, kun Auto tekniikka ja kuljetus -lehti testasi tuotteiden toimivuutta pikatestissään (marraskuu 2019). Testissä olivat mukana tutut SONAX-vannetuotteet: Vannepesu, Vannesuoja ja Rengaskiilto.

1. Ensin vannepesuaine

Testissä käytetyt vanteet olivat lähtötilanteessa melko likaiset, etenkin takapuolelta, jonne oli kertynyt reilu kerros jarrupölyä ja muuta likaa. Testi aloitettiin suihkuttamalla SONAX XTREME Vannepesua vanteiden etu- ja takapuolille.

Pesuaineen ohjeessa aineen kerrotaan muuttuvan purppuran väriseksi, kun se on saanut vaikuttaa tarpeeksi vanteen pinnalla. Ja näin kävi todella nopeasti. Kaikkein likaisimmissa kohdissa aineen väri on astetta tummempi, joten erityisen likaiset kohdat on helppo huomata ja käsitellä huolellisesti. Jos vanteissa on erityisen pieniä koloja, kannattaa avuksi ottaa myös SONAX Vanneharja. Harja ulottuu kaikkein ahtaimpiinkin väleihin ja puhdistaa hellävaraisesti.

Kun aine oli vaikuttanut tarpeeksi, oli aika huuhdella vanteet huolellisesti. Testissä huuhteluun käytettiin painepesuria ja jälki oli suorastaan uskomattoman puhdasta. Aine irrotti lian tehokkaasti eikä vaatinut hankausta.

2. Suojaa sitten vanteet

Kun vanteet olivat kuivuneet pesun jäljiltä, oli aika levittää suoja-aine. SONAX XTREME Vannesuoja suihkutetaan kiillotusliinaan ja levitetään ohuelti vanteiden pinnalle. Levityksen jälkeen vanteiden annetaan kuivua noin tunnin verran.

Vannesuoja antaa vanteille kovan, läpinäkyvän pinnoitteen, joka hylkii tehokkaasti vettä, likaa ja tiesuolaa. Pinnoite kestää vanteiden pinnalla jopa viisi pesukertaa.

3. Viimeistele renkaat kiillolla

Todella viimeistellyn lookin saa, kun käsittelee renkaat lopuksi SONAX XTREME Rengaskiillolla. Kiilto suihkutetaan puhtaan renkaan pintaan ja annetaan kuivua noin viisi minuuttia. Tuote antoi renkaille syvän mustan värin ja sai ne näyttämään kosteilta.

“Lopputulos oli uudenveroinen, kiiltoa ja suojaa niin vanteissa kuin renkaissa”, toteaa Auto tekniikka ja kuljetus -lehden toimittaja. SONAX-vannetuotteet läpäisivät siis testin kirkkaasti.

 

Muista myös SONAX-tuotteet maalipinnan suojaukseen.

Etsi lähin SONAX-jälleenmyyjäsi.

Jaa tämä artikkeli: