Millainen auton lämmitin sopii minulle?

Auton moottorin esilämmitys ja sisätilan lämmittäminen alkaa olla ajankohtainen, sillä loppusyksyn yöt voivat olla jo erittäin koleita, ja aamulla parkkipaikalla odottaa jäätynyt tuulilasi ja kaikin puolin kylmän jähmeä auto. On siis tullut aika aloittaa auton esilämmittäminen. Mutta kuinka valita omiin tarpeisiin parhaiten sopiva auton lämmitin?

Auton esilämmittäminen koostuu sekä moottorin esilämmittämisestä että sisätilojen lämmittämisestä. Moottorin esilämmitin on tärkeä lisävaruste Suomen pakkasissa, sillä esilämmitys vähentää moottoriin kohdistuvaa kuormitusta, ja pidentää näin moottorin elinikää. Etenkin kovilla pakkasilla moottorin kylmäkäynnistäminen rasittaa konetta merkittävästi. Sisätilanlämmitin puolestaan on paitsi kiistaton mukavuustekijä, niin myös tärkeä liikenneturvallisuuden kannalta. Lämmitin puhaltaa ikkunat kirkkaiksi, joten kuljettajan havainnointi helpottuu.

Polttoainekäyttöistä Webasto-lämmitintä on mahdollista ohjata mobiilisovelluksen kautta.

Huuruinen tuulilasi aiheuttaa vaaratilanteita

Aamut sujuvat usein kiireisissä merkeissä, ja parkkipaikalla odottava, ikkunat huurteessa seisova auto hidastaa liikkeelle lähtöä entisestään. Kiireessä jääkerrosta ei rapsuteta huolellisesti eikä kosteuden katoamista malteta jäädä odottelemaan. Liikkeelle lähdetään siis puhaltimet täysillä, ja toivotaan, että näkymä pian kirkaistuisi. Tähän syyllistyy ainakin silloin tällöin lähes jokainen kuljettaja.

Huono näkyvyys on riskitekijä liikenneturvallisuudelle, ja suuri osa onnettomuuksista johtuu kuljettajan tekemästä havainnointivirheestä. Vahingot myös usein sattuvat ajon ensimmäisten 15 minuutin aikana, joten suora yhteys huuruiseen tuulilasiin on havaittavissa. Ajastamalla lämmityksen lähtösi mukaisesti, pääset nopeasti liikenteeseen ikkunat kirkkaina ja saat istuutua valmiiksi lämpöiseen autoon.

Sähkö- vai polttoainekäyttöinen auton lämmitin?

Sähkökäyttöinen Calix-sisätilanlämmitin voidaan kiinnittää kätevällä Quick Clip -telineellä.

Auton esilämmitysjärjestelmiä on saatavilla sekä sähkö- että polttoainekäyttöisinä. Mikäli parkkipaikkasi on varustettu sähkötolpalla ja saat autosi piuhalla kiinni tolppaan myös työpaikallasi, on sähkökäyttöinen Calix-lämmitysjärjestelmä yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto. Calix-valikoimasta löydät sopivan lämmitysratkaisun niin moottorille kuin sisätiloillekin.

Calix-sisätilanlämmittimien ehdottomana plussana voidaan pitää niiden monipuolisia asennusmahdollisuuksia. Auton sisätilanlämmittimet voidaan asentaa paikoilleen perinteisellä, kiinteällä seinäkiinnikkeellä, keskikonsolin reunan alle työnnettävällä Quick Clip -telineellä tai maton alle sujautettavalla tukijalalla. Lämmittimiin on saatavilla myös käteviä lisäominaisuuksia, kuten led-valolla varustettu liitäntäjohto. Koska johdon pää loistaa kirkkaan vihreänä pimeässä, johtoa ei tarvitse tökkiä sokkona mihin sattuu, vaan oikea paikka löytyy nopeasti. Calix-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Eskilstunassa, Ruotsissa, joten pohjoisen vaativat sääolosuhteet ovat tuttuja valmistajalle.

> Etsi lähin Calix-jälleenmyyjä

Polttoainekäyttöinen Webasto-lämmitin lämmittää missä tahansa.

Mikäli säilytät autoasi kadunvarsipaikalla ilman sähkötolppaa, on polttoainekäyttöinen Webasto-lämmitin aamujesi pelastaja. Webasto sopii erinomaisesti myös talvilajien harrastajille, sillä lämmityksen saa käynnistettyä missä tahansa – esimerkiksi hiihtokeskuksen parkkipaikalla tai ladun varressa.

Webasto on markkinoiden tehokkain tapa lämmittää autosi, ja järjestelmä hoitaa samalla sekä sisätilojen että moottorin esilämmittämisen. Webasto-lämmittimen vaatima lämmitysaika riippuu ulkolämpötilasta: kovilla pakkasilla lämmitykseen kannattaa käyttää 30-45 minuuttia, kun taas viileinä syysaamuina viisitoista minuuttia riittää kirkastamaan tuulilasin. Polttoainekäyttöistä Webasto-järjestelmää on helppo ohjailla esimerkiksi älypuhelinsovelluksen kautta. Voit siis käynnistää lämmittimesi joustavasti mistä vain – vaikka sängyn pohjalta.

> Etsi lähin Webasto-jälleenmyyjä

 

PSST! Näkyvyyteen ja sitä kautta liikenneturvallisuuteen voi vaikuttaa myös tarkastamalla pyyhkijänsulat.

Jaa tämä artikkeli: