Hyvät pyyhkijänsulat tulevat syyssateissa tarpeeseen

Oletko jo hankkinyt hyvät pyyhkijänsulat, sillä syksy on jo täydessä vauhdissa – lokakuun illat pimenevät nopeasti ja syyssateet piiskaavat maata. Kun näkyvyys on muutenkin heikko, kannattaa autoilijan kiinnittää erityistä huomiota pyyhkijänsulkien hyvään kuntoon. Toimivat ja hyvät pyyhkijänsulat pitävät tuulilasin kirkkaana ja parantavat siten liikenneturvallisuutta.

Pyyhkijänsulkien käyttöikään voi vaikuttaa usealla tavalla

Pyyhkijänsulat ovat auton kuluvia osia – sille ei mahda mitään. Käyttöikää on kuitenkin mahdollista pidentää monilla käytännön toimilla.

Yksi tärkeimmistä pyyhkijänsulkien käyttöikää pidentävistä toimista on olla käyttämättä sulkia kuivalla tuulilasilla. Lasinpesunesteen käytössä ei siis kannata pihtailla – jos pyyhit liian kuivalla, pyyhkijänsulat kuluvat nopeasti ja lasi voi naarmuuntua, kun neste ei huuhdo suolaa ja hiekkaa pois. Syksyllä on tärkeää muistaa täyttää lasinpesunestesäiliöön talvilaatuista pesunestettä, etteivät yöpakkaset pääse jäädyttämään järjestelmää.

Myös tuulilasin puhtaudella on merkitystä sulkien elinikään. Jos pinnalla on pinttyneitä tahroja, kuten linnun jätöksiä, pihkaa tai hyönteisten raatoja, hankaavat pyyhkijänsulat jatkuvasti niitä vasten, mikä vaurioittaa pikkuhiljaa kumiosia ja aiheuttaa repeämiä. Hankalat tahrat kannattaa siis puhdistaa heti niiden ilmestyttyä ikkunanpesuaineella ja liinalla.

Jos pyyhintätulos jää runsaasta lasinpesunesteen käytöstä ja puhtaista pinnoista huolimatta raidalliseksi ja näkyvyys heikoksi, kannattaa pyyhkijänsulkia tarkastella lähemmin. Harva autoilija muistaa puhdistaa sulkia säännöllisesti, joten usein pelkkä sulkien huolellinen pyyhkiminen rätillä ja ikkunanpesuaineella kirkastaa näkymän. Jos sulissa näkyy repeämiä tai jälki on puhdistuksenkin jälkeen suttuista ja epätasaista, kannattaa sulkapari vaihtaa uuteen.

Älä puhdista lunta ja jäätä pelkkien sulkien voimalla!

Kun ensilumi pääsee yllättämään, on kiusaus raivata lumet nopeasti tuulilasilta pelkällä sulkien pyyhkäisyllä. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä raskas lumi ja jää kuluttavat pyyhkijänsulkia.

Jos yrität puhdistaa lumet sulkien pyyhkäisyllä, tuulilasiin kiinnijäätyneiden sulkien kumiosat repeytyvät herkästi ja painava lumi puolestaan rasittaa pyyhkimien varsia. Käytä siis tuulilasin puhdistukseen lumiharjaa ja jääraappaa.

Rungottomat pyyhkijänsulat soveltuvat Suomen talvikeleihin

Boschin valikoiman rungottomat Aerotwin-sulat sopivat erinomaisesti pohjoisen talviolosuhteisiin. Rungottomien sulkien kiistattomia etuja perinteisiin sulkiin nähden ovat tasaisempi jousivoima koko sulan matkalla sekä parempi toimivuus talvipakkasilla.

Bosch Aerotwin pyyhkijänsulat

Rungottomat AeroTwin-sulat sopivat pohjoisiin olosuhteisiin.
  • Erinomainen suorituskyky kaikissa sääolosuhteissa
  • Rungottomissa sulissa vähemmän jäätyviä niveliä, parempi toimivuus pakkassäällä
  • Tasainen paineen jakautuminen aikaansaa raidattoman lopputuloksen
  • Hiljainen pyyhintä, ei nitinää
  • Patentoitu Power Protection Plus -kumiseos tekee sulista kestävät
  • Asennus on helppoa ja nopeaa kätevän sovitinjärjestelmän avulla
  • Soveltuvuus yleisimpiin ajoneuvoihin – myös sähköautoihin ja hybrideihin!

 

 

Tutustu Bosch-sulkavalikoimaan Autoluettelossa.

Jaa tämä artikkeli: