Lasol = Tien näyttäjä

Kotimaisella Lasol-tuotemerkillä on takanaan jo pitkä historia, ja siksi se onkin Suomen ehdottomasti tunnetuin tuulilasinpesunestemerkki.

Suomalainen perheyritys Berner Oy osti Lasol-tuotemerkin Altialta vuonna 1995. Kotimaisuus on tänä päivänä yksi Lasolin tärkeimmistä arvoista, ja kaikki Lasol-tuotteet valmistetaankin Bernerin omassa tuotantolaitoksessa Itä-Suomessa, Heinävedellä. Tuotekehitys- ja markkinointiosasto sijaitsevat puolestaan Helsingin Herttoniemessä.

Laadukkaat raaka-aineet menestyksen taustalla

Lasol-tuotteiden suosio on perustunut alusta lähtien luotettavaan laatuun, niin pesutehon kuin pakkaskestonkin osalta. Laadun taustalla ovat muun muassa tarkoin valitut raaka-aineet – erityisesti pääraaka-aineen, etanolin, laatuun on aina panostettu. Tuotteissa käytetty etanoli on, saatavuudesta riippuen, Suomessa tuotettua. Muut valmistuksessa käytettävät raaka-aineet, kuten pesutensidit ja tuoksut, tulevat EU-alueelta, esimerkiksi Saksasta, Tanskasta ja Ranskasta.

Berner Oy käyttää kaikissa tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oikein käytettynä tuotteet ovat käyttäjäturvallisia. Lasol-lasinpesunesteet ovat biohajoavia eivätkä ne ole koskaan sisältäneet myrkyllistä metanolia.

Myös pakkaukseen kiinnitetään huomiota

Vaarallisten aineiden, kuten palavien lasinpesunesteiden, pakkaamista säätelevät tiukat viranomaismääräykset: palavat nesteet on pakattava erityisvaatimukset täyttävään muovipulloon tai kanisteriin. Lasolilla panostetaan kotimaisuuteen myös pakkausmateriaaleissa, joten tarvikkeet hankitaan suomalaisilta toimittajilta. Parhaillaan tuotekehitystyötä tehdään muun muassa sen eteen, että yhä suurempi osa pakkausmateriaalista olisi valmistettu kierrätetystä muovista.

Lasol-pulloja Heinäveden tehtaalla.
Lasinpesunesteet valmistetaan Itä-Suomessa, Heinäveden tehtaalla.

Lasol-talvituotteet

Lasolin talvituotteiden valikoimasta löytyy lasinpesunesteitä sekä tiivisteinä että käyttövalmiina seoksina. Tuotteita on saatavilla sekä hajusteettomina että sitruksen- tai havuntuoksuisina versioina.

Talvilaatuisia lasinpesunesteitä on saatavilla sekä tiivisteinä että käyttövalmiina nesteinä.

Tiivisteet

Lasol-tiivisteestä saat tehokkaan lasinpesunesteen, joka puhdistaa tuulilasin ja ajovalot kirkkaiksi, raitoja tai kalvoa jättämättä. Tiiviste on erittäin riittoisaa: 2 litran pullosta saa 10 litraa lasinpesunestettä, jonka pakkaskesto on -7 C°. Tiivisteitä on saatavilla 1, 2, 4 ja 10 litran pakkauksissa.

Käyttövalmiit nesteet

Kätevässä kolmen litran annostelupussissa myytävä, käyttövalmis Lasol-lasinpesuneste on pakkaskestoltaan -22 °C. Pakkasen kiristyessä nesteeseen voi lisätä laimentamatonta lasinpesutiivistettä esimerkiksi näin: 1 pussi käyttövalmista lasinpesunestettä + 1 litran pullo lasinpesutiivistettä = 4 litraa lasinpesunestettä -30 °C pakkaskestolla.

 

Tutustu Kahan valikoimaan Autoluettelossa.

Lue myös talvikauteen sopivasta Diesel 100 -lisäaineesta.

Jaa tämä artikkeli: