Fluke-mittalaitteet sähköautojen ja hybridien korjaukseen

Kun työskennellään korkeajänniteakustolla varustettujen ajoneuvojen kanssa, on erittäin tärkeää, että korjaamolla on käytössään laadukkaat mittalaitteet turvallisuuden varmistamiseksi. Kahan Fluke-valikoimasta löydät työkalut ja mittarit, jotka kuuluvat jokaisen ammattilaisen työkalupakkiin.

Fluke-jännitteenkoetin varmistaa kohteen jännitteettömyyden.

Korkealaatuiset Fluke-mittalaitteet

Eristysvastusmittari

Eristysvastusmittaria tarvitaan korkeajännitesähköpiirin toiminnan varmistamiseen. Mittauksella varmistetaan korkeajännitejohtojen ja liitosten jännitteen eristävyys. Huono liitos tai hankautuneet korkeajännitejohdot voivat aiheuttaa hengenvaaraa sekä asentajalle että auton käyttäjälle. Eristysvastusmittaus on suoritettava autovalmistajan ohjeiden mukaisesti aina kun ohjeistus sitä vaatii. Yleensä mittaus suoritetaan komponenttien vaihdon tai akkujen korjauksen yhteydessä. Eristysvastusmittaus on pohjimmiltaan vastusmittaus, joka tapahtuu korkealla jännitteellä aina 1000 volttiin asti.

Tuotenumero: FLUKE 1507


Jännitteenkoetin

Jännitteenkoetinta tarvitaan, kun auton jännitteettömyys täytyy tarkistaa. Sähkö- ja hybridiautojen sähkötyöt suoritetaan jännitteettömänä noudattaen autovalmistajan ohjetta. Jännitteettömyys on myös varmistettava valmistajan ohjeiden mukaisesti vaatimukset täyttävällä jännitteenkoettimella. Kahan valikoimissa olevat Fluke-jännitteenkoettimet täyttävät SFS 6002 -standardissa asetetut vaatimukset jännitteenkoettimelle (IEC EN 61243-3).

Tuotenumerot:

Jännitteenkoetin T150: FLUKE-T150
Jännitteenkoetin T90: FLUKE-T90


Yleismittari

Yleismittari on autosähkö- ja sähköautomekaanikon perustyökalu, jota tarvitaan monenlaisissa huoltotöissä. Sähkö- ja hybridiautojen korjauksissa ja huolloissa yleismittarin tulee kestää korkeita jännitteitä vähintään ajoneuvon akuston jännitteen verran. Suositeltavaa on valita yleismittariksi sellainen mittalaite, joka täyttää EN61010-1 CAT III 1000V / CAT IV 600V -vaatimukset. Yleismittaria ei suositella käytettäväksi jännitteettömyyden toteamiseen, sillä mahdollisuus virhekytkentään on olemassa. Tätä varten on suositeltavaa hankkia erillinen jännitteenkoetin.

Tuotenumero: FLUKE-177 EDSNF

 

Onko korjaamolla tarvetta sähköauton pikalataukselle? Tutustu Kempower Movable Chargeriin!

Jaa tämä artikkeli: