Air Dry on kätevä kosteudenpoistaja autoon

Kiire päästä liikenteeseen, mutta auton ikkunat ovat sisäpuolelta pahasti huurussa? Suurimmalle osalle autoilijoista tämä on valitettavan tuttu tilanne, etenkin kylmän ja kostean talvikauden aikana. Hanki kätevä Air Dry -kosteudenpoistaja autoon, niin pääset liikkeelle vikkelämmin!

Talvikautena ikkunat huurtuvat herkästi, sillä lunta ja kosteutta kulkeutuu sisään matkustajien vaatteiden ja kenkien mukana.

Ikkunoiden huurtuminen sisäpuolelta on varsinainen riesa. Kun ikkunat pääsevät oikein kunnolla huurtumaan, voi niiden kuivattaminen viedä useita minuutteja ja viivästää siten lähtöä. Huurtuneiden ikkunoiden läpi on lähes mahdotonta nähdä mitään, joten on tärkeää, että ylimääräisen kosteuden poisto tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti.

Miksi ikkunat huurtuvat?

Auton sisälle kertynyt kosteus on syy ikkunoiden huurtumiselle. Kosteuden pääsemistä autoon ei valitettavasti voi estää, sillä sitä kulkeutuu sisätiloihin matkustajien kenkien ja vaatteiden mukana. Etenkin talvella kengissä voi kulkeutua suuriakin lumikokkareita, jotka sitten sulavat auton lattialle.

Kun kosteutta on päässyt auton sisälle, tiivistyy se lopulta ikkunoihin auton sisä- ja ulkopuolella vallitsevan lämpötilaeron vuoksi. Jos ulkona on pakkasta, ikkunoiden sisäpinnoille kertynyt kosteus voi jäätyä, ja ikkunoiden raappaaminen on silloin tarpeen myös sisäpuolelta. Onko olemassa keinoja estää tai edes vähentää huurtumista?

Sisätilanlämmitin ja kosteudenpoistaja autoon – Tehokkaat ratkaisut huurtumiseen

Ikkunoiden sisäpinnoille kertyvää huurretta vastaan on mahdollista taistella monin keinoin. Tehokkain tapa on luonnollisesti sisätilanlämmitin, joka puhaltaa kosteuden pois nopeasti sulattaen samalla tuulilasin. Kaikissa autoissa ei kuitenkaan ole erillistä sisätilanlämmitintä, eikä autoa ole aina mahdollista kytkeä sähkötolppaan. On siis hyvä tutustua myös muihin konsteihin.

Edullinen ja helppo tapa vähentää ikkunoiden huurtumista on hankkia autoon kosteudenpoistaja, jonka voi sijoittaa esimerkiksi takapenkille tai jalkatilaan. Esimerkiksi Air Dry -kosteudenpoistaja on autossa säilytettävä, huomaamaton tyyny, joka imee itseensä kosteutta ja ehkäisee siten ikkunoiden huurtumista, sisätilojen homehtumista, ruostumista sekä sähkövaurioita.

Air Dryn voi sijoittaa esimerkiksi jalkatilaan.

Air Dryn käyttöaika on, kohteesta riippuen, 2–4 kuukautta. Kun imuteho on heikentynyt, tulee kosteudenpoistaja viedä kuivumaan lämpimään. Kuivuttuaan tuote on jälleen käyttövalmis.

Air Dry -tyyny on tehokas kosteudenpoistaja autoon

 • Vähentää ikkunoiden huurtumista
 • Imukyky jopa 600 ml
 • Ehkäisee homeen syntymistä
 • Ei vuoda
 • Myrkytön – ei vaaraa lapsille tai lemmikeille
 • Käyttöaika 2–4 kk
 • Uudelleen käytettävä, imuteho ei heikkene!
 • Sopii autoihin, veneisiin, kesämökeille jne.

 


Kootut vinkit kosteuden poistoon autosta

 1. Käytä sisätilanlämmitintä, mikäli mahdollista.
 2. Aseta Air Dry -kosteudenpoistaja autoon. Muista kuivattaa muutaman kuukauden välein.
 3. Pidä ilmastointia päällä myös talvella.
 4. Pese ikkunat säännöllisesti sisäpuolelta. Kosteus haihtuu nopeammin puhtailta pinnoilta.
 5. Jätä sivuikkuna raolleen ajon aikana. Tämä edesauttaa kosteuden poistumista autosta.

 

Etsi lähintä Kahan jälleenmyyjää.

Tutustu myös Calix Comfort Kit -autolämpöpaketteihin.

Jaa tämä artikkeli: