Moottorinkorjauksen aika ei ole ohi

Untitled-2Rikkoontunut moottori vaihdetaan yhä useammin kokonaan, varsinkin jos korjaus vaatii kannen alapuolisia toimenpiteitä. Moottorinosien menekki on silti tasaista ja jatkuvaa, minkä vuoksi Kaha ylläpitää laajaa pultti- ja tiivistevalikoimaa kärkimerkkinään Elring.

Elring GmbH sai alkunsa jo vuonna 1879, kun Paul Lechler aloitti kaupanteon tiivisteillä ja muilla teknisillä tuotteilla Stuttgartissa. Toiminta johti 1900-luvun alkupuolella omaan tiivistetuotantoon ja 1990-luvulla yritysfuusion tuloksena syntynyt ElringKlinger Group kasvoi nopeasti globaaliksi toimijaksi, joka työllistää tänä päivänä 7900 työntekijää 45 tuotantolaitoksessaan yli 20 maassa.

Kaha vastaa kysyntään

Nykyaikainen autonmoottori ei suurempaa laittoa kaipaa. Vaikka korjaaminen onkin vähentynyt kehittyneiden valmistusmateriaalien ja voiteluaineiden ansiosta, tarvitaan varsinkin kannen yläpuolisia varaosia edelleen useiden huoltotoimenpiteiden yhteydessä. Kahan ylläpitämästä Elring-varastovalikoimasta on tällöin suuri apu.

Tiivisteet ovat kulutustavaraa

Avattiinpa moottorin sylinterinkansi, jakopään kansi tai venttiilikoppa, on samalla tärkeää vaihtaa tiiviste ja kaikki pultit. Monet oireet, kuten käyntihäiriöt, vesi- ja öljyvuodot sekä savuttaminen ja karstoittuminen kielivät mm. nokka- ja kampiakselin, vesipumpun, imu- ja pakosarjan tai öljypohjan tiivisteiden vaihtokunnosta.

Yläpään sarjat täydellisiäElring_logo

Moottorin yläpään Elring-sarjat sisältävät kaikki tiivisteet; alapäähän on tarjolla irtotiivisteitä, ellei Autoluettelossa toisin mainita. Niiden lisäksi Kaha varastoi mm. vesi- ja alipainepumpun, EGR-venttiilin sekä jakopäänkopan tiivisteitä. Akselitiivisteiden haku on mahdollista mittojen perusteella, mutta stefan sopivuus moottoriin kannattaa silti varmistaa erikseen. Öljypropun tiivisterenkaita saa irto-osina ja sarjoina, turbon tiivisteitä vastaavasti sekä yksittäin että tiivisteet, pultit ja mutterit sisältävinä asennussarjoina.

Hae tuotteita Autoluettelosta.

Jaa tämä artikkeli: