Vartan Auxiliary-tukiakut ja EFB-akut Kahan varaosavalikoimassa

Kulunut talvi on ollut ankara autojen akuille ja sähköjärjestelmille, mikä on tehnyt akuista erittäin haluttuja tuotteita varaosamarkkinoilla. Nyt onkin hyvä hetki muistuttaa, että Kahan laajasta Varta-akkujen valikoimasta löydät, perinteisten käynnistysakkujen lisäksi, myös Auxiliary-tukiakut ja EFB-akut.

Akkuongelmat ovat työllistäneet korjaamoita kuluneen talven aikana.

Auxiliary-tukiakut antavat lisävirtaa toiminnoille

Varta Auxiliary -tukiakkuNykyaikaiset autot kuluttavat paljon energiaa. Siksi monet polttomoottoriautot on varustettu nykyään varavirtajärjestelmällä. Tällaisissa ajoneuvoissa on tavallisen 12V käynnistysakun lisäksi myös toinen akku, ns. tukiakku.

Varta Auxiliary -tukiakun tehtävänä on pidentää auton käynnistys-/pysäytyshetkeä sekä antaa virtaa mukavuustoiminnoille auton käynnistyksen aikana. Kahan valikoimassa on kolme tukiakkua: 9 Ah, 13 Ah ja 35 Ah. Huomioithan, että mikäli autossa on AGM-tukiakku, tulee se aina vaihtaa uuteen AGM-akkuun.

EFB-akut ovat ihanteellisia Start-Stop-järjestelmiin

Varta EFB -akkuStart-Stop-järjestelmällä varustetut autot tarvitsevat paljon energiaa, sillä virtaa tarvitaan jatkuvasti moottorin käynnistyksiin. Siksi perustason Start-Stop-järjestelmällä varustetuissa autoissa käytetään yleensä EFB-akkua (Enhanced Flooded Battery). EFB-tekniikka tekee akuista luotettavampia ja suorituskykyisempiä kuin perinteiset lyijyhappoakut. Vartan EFB-akuissa on yli kaksinkertainen vajaan varaustilan ja syväpurkausten kestävyys verrattuna perinteisiin akkuihin.

Huomioithan, että EFB-akun tilalle tulisi asentaa vastaava alkuperäisvaraosa, esim. Blue Dynamic EFB. Mikäli suorituskykyä halutaan parantaa, voidaan EFB korvata AGM-akulla. Kahan Varta EFB -akkujen valikoimasta löydät sekä käynnistysakkuja että vapaa-ajan akkuja.

> Vartan EFB-akut Autoluettelossa

Tutustu myös suomenkieliseen Varta Partner -portaaliin!

Jaa tämä artikkeli: