Vältä turhat kolhut Cobra-pysäköintitutkalla

Moni jännittää parkkeeraamista ja peruuttamista etenkin ahtaassa ympäristössä kuten parkkihallissa tai liikennöidyn kadun varressa. Jännitys ei tavallaan ole mitenkään tuulesta temmattua, sillä yli kolmasosa liikennevahingoista sattuu nimenomaan peruuttaessa.

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) Taajamaraportin 2016 mukaan vakuutusyhtiöiden korvaamista ajoneuvovahingoista 47 % tapahtui parkkipaikalla, pihalla tai vastaavalla alueella ja tyypillisin vahinkotyyppi oli juurikin peruutusvahinko (40 % korvatuista vahingoista). Huolimattomasta peruuttamisesta aiheutuu korjauskustannuksia ja harmitusta, jotka olisivat helposti olleet vältettävissä, mikäli autossa olisi ollut toimiva peruutustutka.

Laadukkaat Cobra-pysäköintitutkat

Etenkin kaupunkien keskustoissa parkkipaikat ovat usein ahtaita ja pieniä, myös parkkihalleissa. Tällaisissa paikoissa pelti rytisee helposti etenkin, jos kuljettaja ei ole tottunut käsittelemään ajoneuvoja pienissä tiloissa. Helppo tapa välttää ikävät parkkeerausvahingot on asennuttaa Cobran korkealaatuinen tutkasarja. Jälkiasenteinen tutkasarja tuo varmuutta peruuttamiseen ja maksaa itsensä takaisin säästöinä korjauskustannuksissa.

Cobra-tutkasarjat ovat asennettavissa useimpiin automalleihin ja niiden sensorit ovat pienikokoisia, joten lopputulos on huomaamaton ja siisti. Tutkasarjoja on saatavilla sekä upotettavilla että pinta-asennettavilla antureilla. Tutkan asentaminen käy nopeasti autoihin, joissa on muovipuskurit. Vodafone Cobra tarjoaa lisäksi valmiita asennusohjeita ja ohjelmistoja satoihin automalleihin, joten homma hoituu helposti.

Cobra-pysäköintitutkat ilmoittavat lähestyvästä esteestä tihenevin äänimerkein ja ne tekevät auton ahtaaseen taskuparkkiin vääntämisestä huomattavasti miellyttävämpää hommaa. Tutkan avulla uskallat parkkeerata autosi entistä pienempiin paikkoihin, ja selviät siitä helposti ilman kolhuja!

Cobra-etututkasarjat

Naarmuja ja kolhuja syntyy herkästi, kun autoa kääntää esimerkiksi ahtaassa parkkihallissa. Etututka varoittavaa edestä lähestyvistä esteistä, joten autosi etukulma ei osu epähuomiossa naapuriin, kun peruutat pois omasta ruudustasi.

Etututkasarja 17 mm antureilla
 • Etututkia on saatavilla sekä 17 mm upotettavilla että 22 mm pinta-asennettavilla antureilla
 • Tutkan herkkyys ja äänimerkin voimakkuus säädettävissä
 • Sarja sisältää neljä maalattavaa anturia, mutta voidaan konfiguroida myös kahdelle anturille
 • Kytkemällä nopeussignaalin ohjainyksikölle toimii myös törmäysvaroittimena
 • Erittäin pieni virrankulutus
 • Cobran kehittämä automaattinen kalibrointijärjestelmä
Cobra-peruutustutkasarjat

Alla iso, farmarimallinen auto ja taakse ei meinaa nähdä millään? Suurin osa kolareista ja
kolhuista syntyy, kun takana jää jotain huomaamatta. Cobra-peruutustutkalla peruuttamisesta tulee rennompaa, kun voit luottaa laitteen äänimerkkeihin eikä päätä tarvitse kääntää 180 astetta.

Peruutustutkasarja 22 mm antureilla
 • Peruutustutkia on saatavilla sekä 17 mm upotettavilla että 22 mm pinta-asennettavilla antureilla
 • Tutkan herkkyys ja äänimerkin voimakkuus säädettävissä
 • Sarjassa sisältää neljä maalattavaa anturia, mutta voidaan konfiguroida myös kahdelle anturille
 • Sopii myös vetokoukullisiin autoihin
 • Erittäin pieni virrankulutus
 • Cobran kehittämä automaattinen kalibrointijärjestelmä

 

Älä pilaa autosi puskureita halpistutkilla, vaan hanki autojen maahantuojienkin suosima Cobra-tutkasarja. Cobran tutkien ohjelmointi- ja asennustyökalut löytyvät Autoluettelosta.

Jaa tämä artikkeli: