Vedä ite! Brink-vetokoukku lähes kaikkiin autoihin

Kesän myötä autoilijoille tulee vastaan monenlaisia kuljetustarpeita. Mökille pitäisi viedä tavaraa ja takapihalle tai varastoon on kertynyt kaikenlaista rojua, jotka pitäisi viedä Sortti-asemalle. Peräkärry on tähän tarkoitukseen usein kätevin vaihtoehto. Pelkkä kärry itsessään ei kuitenkaan riitä, vaan sen vetämiseen tarvitaan luonnollisesti myös vetokoukku.

Vaikka omaa peräkärryä ei olisikaan, on sellainen helppo saada vuokralle. Peräkärryjä vuokraavia yrityksiä on nykyään runsaasti, ja useat rauta- ja tarvikekaupat tarjoavat kärryjä lainaan tavaroiden oston yhteydessä – usein jopa veloituksetta. Tarjontaa löytyy siis runsaasti!

Pariskunta haravoi pihaa. Autossa Brink-vetokoukku ja peräkärry lehtiä varten.
Peräkärry on kätevä pihatöissä, kun lehdet, oksat ja muut roskat saa siirrettyä vaivattomasti.

Vetokoukku kaikenlaisiin tarpeisiin

Vetokoukku on yksi suomalaisten eniten arvostamista auton lisävarusteista, eikä ihme. Koukun käyttömahdollisuudet ulottuvat nykyään paljon peräkärryn ja asuntovaunun vetämistä pidemmälle: saatavilla on esimerkiksi erilaisia koukkuun kiinnitettäviä polkupyörätelineitä ja lisätilaa tuovia kuljetuslaatikoita, jotka monipuolistavat auton käyttöä.

Brink-merkkisiä vetokoukkuja on saatavina kiinteinä, irrotettavina ja kääntyvinä versioina. Mikäli tarvitset koukkua jatkuvasti, kannattaa autoon valita kiinteä vetokoukku. Kiinteä koukku on edullisin vaihtoehto eikä se vaadi huoltotoimenpiteitä. Irrotettava vetokoukku on järkevä vaihtoehto, kun kuljetustarve on satunnaisempaa. Kun koukkua ei tarvita, tulee se irrottaa jumiutumisen estämiseksi. Kääntyvä vetokoukku puolestaan yhdistää kiinteän ja irrotettavan vetokoukun parhaat puolet: koukku on aina käyttövalmiina autossa, mutta sen saa käännettyä piiloon, kun sitä ei tarvita.

Myöskin suureen osaan hybridi- ja sähköautoja on nykyään mahdollista asentaa vetokoukku. Suurin sallittu vetopaino tulee kuitenkin varmistaa auton valmistajalta, sillä vetopainoissa saattaa olla suuriakin eroja eri mallien välillä. Markkinoilla on myös autoja, joissa on erittäin pieni vetopaino. Näillä autoilla peräkärryn vetäminen ei onnistu, mutta vetokoukun asentaminen mahdollistaa esimerkiksi polkupyörätelineen asentamisen.

Vetokoukulle 7- vai 13-napainen pistoke?

Vetokoukun asennuksen yhteydessä voi tulla esiin kysymys: ”Laitetaanko 7- vai 13-napainen pistoke?”. Periaatteessa kaikki vanhemmat peräkärryt ja trailerit on tehty 7-napaisella kytkennällä, mutta kaikissa nykyaikaisissa peräkärryissä, trailereissa ja asuntovaunuissa on 13-napainen kytkentä. Ennen päätöstä kannattaa siis varmistaa tilanne omasta vedettävästä laitteesta.

Jos et ole varma, kumpi pistoke kannattaa ottaa, on 13-napainen monipuolisempi valinta. Adapterin avulla 13-napaista voidaan käyttää myös 7-napaisen peräkärryn liitännässä. Tällainen Brink-adapteri on edullinen hankinta, sillä se maksaa vain noin 13 euroa.

> Brink-vetokoukkuvalikoima Autoluettelossa

Etsi lähin Brink-jälleenmyyjä.

Jaa tämä artikkeli: