Webasto Range Plus -järjestelmällä enemmän sähköisiä kilometrejä

Suurin osa autovalmistajista on panostanut viime vuosina voimakkaasti sähköautojen kehittämiseen, ja markkinoille onkin tullut myös varsin houkuttelevia sähköisiä hyötyajoneuvoja. Monia kuitenkin edelleen askarruttaa sähköisen pakettiauton kantama pakkaskeleillä, kun energiaa menee paljon myös lämmittämiseen. Tähän Webasto on nyt kehitellyt oman ratkaisunsa: Webasto Range Plus!

Yksi sähköautoihin liittyvistä huolenaiheista on aina ollut niiden toimintasäde – kuinka pitkälle pääsen yhdellä latauksella Suomen talvikeleissä? Akkuteknologia ja ajoneuvon hallintajärjestelmät ovat ottaneet jo harppauksia eteenpäin, mutta sisätilojen lämmitys rajoittaa väistämättä sähköistä ajosädettä. Kylmissä talviolosuhteissa lukemat ovat rajut: lämmitys voi lisätä energiankulutusta jopa 35 %. Hyötyajoneuvoissa lämpöä karkaa usein myös ovien kautta, jos niitä avataan usein esimerkiksi pakettikuljetuksien yhteydessä.

Webasto Range Plus -lisälämmitysjärjestelmällä säästät akkua itse ajamiseen

Webasto Range Plus -järjestelmän avulla sisätilojen lämmitys tapahtuu uusiutuvaa HVO-dieseliä käyttävällä Air Top -lämmittimellä, mikä vähentää merkittävästi ajoneuvon oman sähkölämmittimen tarvetta. Tällöin akkukapasiteettia vapautuu käytettäväksi siihen oleellisimpaan, eli ajamiseen.

Range Plus -järjestelmä soveltuu erityisen hyvin ajoneuvoihin, joita käytetään potilas- ja koululaiskuljetuksiin, lentokenttä-, hotelli- tai taksikuljetuksiin sekä jakeluautoihin. Webasto Range Plus -järjestelmällä varustettu ajoneuvo voidaan esilämmittää, tuttuun Webasto-tapaan, pysäköitynä ilman latauspistettä. Ajon aikana järjestelmä ylläpitää matkustamon lämpötilaa, joten autossa ei tarvitse käyttää paksuja toppavaatteita. Tämä lisää paitsi matkustusmukavuutta, niin tehostaa myös turvavöiden toimintaa.

Havainnekuva: Webasto Range Plus -lämmitysjärjestelmä asennettuna sähköiseen pakettiautoon.Webasto Range Plus -sarja sisältää:

  • Air Top -ilmalämmittimen
  • Mallikohtaisen polttoainetankin, tankin koko riippuu automallista
  • Asennusosat
  • Perustarvikkeet ilmaputkistolle

Lämmitinsarjan lisäksi tilattava mallikohtaisessa asennusohjeessa mainitut lisäosat sekä käyttäjän kanssa sovittu Webasto-käyttölaite (peruskäyttökytkin, MultiControl HD -ajastin tai ThermoConnect -puhelinohjaus).

Miksi hankkia Webasto Range Plus?

  • Enemmän ajokilometrejä yhdellä latauksella.
  • Autossa ei tarvitse palella.
  • Esilämmittämällä sisätilat kirkkaat ikkunat heti liikkeelle lähdettäessä.
  • Ammattiautoilijalle mukava lämpötila tuhlaamatta ajoakun kilometrejä.
Webasto Range Plus -järjestelmän avulla ajoakkua säästyy itse ajamiseen.

> Katso Kahan valikoimassa olevat asennussarjat Autoluettelosta

Huom! Range Plus -sarjat VW ID Buzziin ja Ford E-Transitiin ovat tulossa valikoimaan lämmityskauden 2023/2024 aikana.

Webasto-jälleenmyyjät ja muuta hyödyllistä tietoa löydät webastolammitys.fi -sivustolta!

Jaa tämä artikkeli: