Vaahdottaminen on tehokas menetelmä auton esipesuun

Vaahdottaminen on muutaman viime vuoden aikana mullistanut auton käsinpesun. Yhä useampi auton omistaja suuntaa vaahdotinostoksille, ja myös vaahtoavien pesuaineiden valikoima on kasvanut kauppojen hyllyillä. Eikä ihme. Vaahdottaminen on hauska, nopea ja siisti tapa esipestä auto maalipintaa naarmuttamatta. Vaahtopesu on jopa niin mukavaa puuhaa, että vaahdottimen hankinta saattaa madaltaa kynnystä auton pesuhommiin ryhtymiseen.

Vaahdottimella auton esipesu on tehokasta ja sujuu vaivattomasti.
Mikä on vaahdotin?

Foam Lance on painepesuriin liitettävä pesuainevaahdotin, jonka tehtävänä on muodostaa vedestä, ilmasta ja puhdistusaineesta kuohkea vaahto, ja levittää se tasaisesti auton pinnalle. Hitaasti valuva vaahto on erinomainen auton esipesuun, sillä se irrottaa tehokkaasti likaa ilman kosketusta autoon. Huolellinen esipesu on auton naarmuuntumisen kannalta oleellista, sillä kaikki esipesussa irti saatu lika on poissa maalipinnalta käsipesuvaiheessa.

Perinteiseen, pelkällä vedellä suoritettuun “esipesuun” verrattuna vaahtopesu on huomattavasti tehokkaampaa, sillä nopea huuhtelu irrottaa vain osan liasta. Vaahdottamisen pesuteho perustuukin nimenomaan moninkertaiseen vaikutusaikaan; kuohkea vaahto vaikuttaa pidempään maalipinnalla ja ehtii siten liuottamaan pinttyneempääkin likaa. Ja mitä takertuvampi vaahto, sen parempi pesutulos. Vaahtoshampoo sopii erityisesti likaisen auton esipesuun tai riittävän usein toistettuna myös auton ylläpitopesuun.

Näin suoritat vaahtopesun
 1. SONAXin vaahtoshampoo on erinomainen tuote vaahdottimeen.

  Annostele vaahdottimen pulloon 30-100 ml SONAX XTREME Vaahtoshampoota ja litra vettä.

 2. Kierrä pullo kiinni vaahdottimeen ja varmista, että vaahdottimen imuletku on paikoillaan.
 3. Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle.
 4. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi vaahdottimen säätöruuvin avulla. Paras vaahdon koostumus on mahdollisimman takertuva – liian laiha tai liian paksu seos valuu nopeasti maahan jättäen pesutehon vajaaksi.
 5. Säädä vaahdottimen viuhkan leveys sopivaksi. Leveä viuhka toimii yleensä hyvin ja säästää pesuainetta.
 6. Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista. HUOM! Useamman vaahtokerroksen lisääminen ei paranna pesutehoa, vaan nopeuttaa vaahdon valumista.
 7. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Älä anna kuivua maalipintaan.
 8. Vaihda painepesurin suihkuputki takaisin ja huuhtele auto huolellisesti.
 9. Puhdista vaahdotin vedellä.

 

PSST! Jos vaahdottaminen on sinun juttusi, kannattaa testata myös SONAX XTREME Foam + Seal –vaahtopinnoitetta.

Jaa tämä artikkeli: