Savestus tekee maalipinnasta todella puhtaan ja sileän

Tuntuuko auton maalipinta karhealta vielä huolellisenkin shampoopesun jälkeen? Ei huolta – pinnasta saa täydellisen puhtaan ja sileän, kun otetaan käyttöön puhdistussavi. Auton savestus on oleellinen osa perusteellista puhdistusta, ja se kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa.

Mitä tarkoittaa savestus?

Savestus tarkoittaa käytännössä sitä, että auton maalipinnalta poistetaan epäpuhtauksia tähän tarkoitukseen kehitetyllä puhdistussavella. Puhdistussavi kerää likapartikkelit mekaanisesti auton pinnalta jättäen jälkeensä lasinsileän maalipinnan. Savestuksessa käytetään myös liukastetta, jotta puhdistussavi liukuisi helposti maalipinnalla naarmuttamatta sitä. Huom! Älä hankaa savea, kevyt liu’uttaminen riittää.

Puhdistussavi poistaa tehokkaasti myös sellaisen lian, johon raudan- ja pienpoistoaineet eivät tepsineet. Savestusta vaativia kohteita ovat esimerkiksi maalisumu sekä erittäin pinttynyt lika. Helppo tapa arvioida savikäsittelyn tarvetta on tunnustella pintoja käsin – jos puhtaan näköisellä maalipinnalla tuntuu epätasaisuutta, on aika tarttua puhdistussaveen. Yleensä savestusta vaativia kohteita löytyy etenkin auton etu- ja takarenkaiden takaa.

Vinkki! Jos autollesi ei ole koskaan tehty savikäsittelyä, kannattaa savestus tehdä koko maalipinnalle.

 


Pallonmuotoinen kädensija tekee SONAX Clay-Ballin käytöstä nopeaa ja ergonomista.
SONAX Clay-Ball
– Helppo ja ergonominen savestus

SONAX Clay-Ball Savisieni on erinomainen tuote maalipinnan savestukseen, sillä se poistaa tehokkaasti vaikeaa likaa, ja on erittäin mukava käyttää. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna, pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa ja ergonomista.

Clay-Ballin saviosan saa irrotettua pallonmuotoisesta kädensijastaan, ja sen voi pestä juoksevan veden alla. Voit siis tehdä samalla sienellä useamman käsittelyn.

Savestus SONAX Clay-Ballilla

  1. Pese auto huolellisesti. Tee myös raudanpoisto.
  2. Etsi savikäsittelyä vaativat pinnat liu’uttamalla kättä maalipinnalla. Epäpuhtaudet tuntuvat ”hiekkapaperimaisena” karheutena auton pinnassa.
  3. Suihkuta käsiteltävälle pinnalle liukasteeksi esimerkiksi SONAX XTREME Ikkunapesua. Savea ei saa käyttää kuivalle maalipinnalle!
  4. Käsittele pinta SONAX Clay-Ball Savisienellä kevyesti painaen, pyörivin liikkein, kunnes pinta on puhdas. Lisää liukastetta tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta.
  5. Tunnustele käsiteltyä pintaa. Kun pinta tuntuu liukkaalta ja tasaiselta, on savi tehnyt tehtävänsä ja voit siirtyä seuraavaan käsiteltävään alueeseen.
  6. Pyyhi lopuksi pinnat puhtaalla, pehmeällä liinalla ja suojaa maalipinta vahaamalla tai pinnoittamalla.
  7. Ihaile lopputulosta – ero on huikea!
Aloita savestus suihkuttamalla ikkunapesuainetta liukasteeksi. Käsittele sitten pinnat Clay-Ball Savisienellä ja pyyhi lopuksi puhtaalla mikrokuituliinalla.

> Tutustu uudistuneisiin SONAX.fi -sivuihin!

Jaa tämä artikkeli: