Pidä näkyvyys kirkkaana, tarkista pyyhkijänsulat

Tervetuloa syyskuu! Syksy on nyt virallisesti alkanut, joten pian matalalta paistava aurinko häikäisee, syyssateet piiskaavat ja illat pimenevät nopeasti. On siis aika kiinnittää erityishuomiota siihen, että auton tuulilasi pysyy kirkkaana ja näkyvyys kunnossa. Pyyhkijänsulilla on merkittävä vaikutus kuljettajan havainnointikykyyn, joten niiden kunto on syytä tarkastaa viipymättä.

Toimivat pyyhkijänsulat ovat helpottavat kuljettajan havainnointia syyssateissa.
Älä pihistele lasinpesunesteen käytössä

Sulkien käyttöikään pystyy vaikuttamaan monella tapaa. Yksi olennaisista asioista on olla liikuttelematta sulkia kuivalla tuulilasilla. Lasinpesunesteen käytössä ei siis kannata pihtailla – jos pyyhit liian kuivalla, pyyhkijänsulat kuluvat nopeasti ja lasi voi naarmuuntua, kun neste ei huuhdo suolaa ja hiekkaa pois. Syksyn edetessä on tärkeää muistaa täyttää lasinpesunestesäiliöön talvilaatuista pesunestettä, etteivät yöpakkaset pääse jäädyttämään järjestelmää.

Myös tuulilasin puhtaudella on merkitystä sulkien elinikään. Jos pinnalla on pinttyneitä tahroja, kuten linnun jätöksiä, pihkaa tai hyönteisten raatoja, hankaavat pyyhkijänsulat jatkuvasti niitä vasten, mikä vaurioittaa pikkuhiljaa kumiosia ja aiheuttaa repeämiä. Hankalat tahrat kannattaa siis puhdistaa heti niiden ilmestyttyä ikkunanpesuaineella ja liinalla.

Jos pyyhintätulos jää runsaasta lasinpesunesteen käytöstä ja puhtaista pinnoista huolimatta raidalliseksi ja näkyvyys heikoksi, kannattaa pyyhkijänsulat ottaa tarkempaan syyniin. Harva autoilija muistaa puhdistaa sulkia säännöllisesti, joten usein pelkkä sulkien huolellinen pyyhkiminen rätillä ja ikkunanpesuaineella kirkastaa näkymän. Jos sulissa näkyy repeämiä tai jälki on puhdistuksenkin jälkeen suttuista ja epätasaista, kannattaa sulkapari vaihtaa uuteen.

Parempi näkyvyys Bosch Aerotwin -pyyhkijänsulilla

Patentoidulla Power Protection Plus -teknologialla varustetut, rungottomat Bosch Aerotwin -pyyhkijänsulat ovat loistava valinta pohjoisiin olosuhteisiin. Rungottomien sulkien kiistattomia etuja perinteisiin sulkiin nähden ovat tasaisempi jousivoima koko sulan matkalla sekä parempi toimivuus talvipakkasilla.

Bosch Aerotwin

Aerotwin-sulissa on käytetty Boschin patentoimaa Power Protection Plus -kumiseosta, joka tekee sulista kestävät ja hiljaiset.
  • Erinomainen suorituskyky kaikissa sääolosuhteissa
  • Rungottomissa sulissa vähemmän jäätyviä niveliä, parempi toimivuus pakkassäällä
  • Tasainen paineen jakautuminen aikaansaa raidattoman lopputuloksen
  • Hiljainen pyyhintä, ei nitinää
  • Boschin patentoima Power Protection Plus -kumiseos mahdollistaa pidemmän käyttöiän
  • Asennus on helppoa ja nopeaa kätevän sovitinjärjestelmän avulla
  • Soveltuvuus yleisimpiin ajoneuvoihin

Tutustu Bosch-sulkavalikoimaan Autoluettelossa.

 

Huom! Näkyvyyden parantamiseksi, muista puhdistaa ikkunat myös sisäpuolelta.

Jaa tämä artikkeli: