Liuotinpesu ja savisieni avuksi autonpesuun

Kevät on edennyt jo sen verran pitkälle, että lisääntynyt auringonvalo paljastaa, kuinka likainen auto todellisuudessa onkaan. Hankala talvilika, kuten tiesuola, piki ja kura, vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja omat puhdistustuotteensa.

Etenkin asfalttipiki ja tiesuola ovat sellaista likaa, joka ei välttämättä lähde maalipinnalta tavallisessa pesussa. Usein auton kuivuttua huomataankin, että likaiseksi jäi. Maalipinnan saa kuitenkin taas kiiltävän puhtaaksi, kun mukaan otetaan SONAX Liuotinpesuaine ja SONAX Clay-Ball Savisieni.


SONAX Liuotinpesu poistaa talvilikaa tehokkaasti
SONAX Liuotinpesuaine myydään yhden litran suihkepullossa.
Liuotinpesuaine irrottaa tehokkaasti pinttynyttä talvilikaa.

Etenkin asfalttipien puhdistaminen auton pinnalta on hankalaa – piki ei tunnu hievahtavan mihinkään, vaikka sitä kuinka hankaisi. Piki ja muu sitkeä talvilika irtoavat parhaiten tehokkaalla liuotinpohjaisella pesuaineella, kuten SONAX Liuotinpesulla. Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä on kuitenkin tärkeää muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla.

SONAX Liuotinpesu on tehokas, kätevässä suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine. Liuotinpesun avulla poistat asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Pesuaine voidaan suihkuttaa joko kuivalle tai kostealle maalipinnalle.

Tee näin:

  1. Suihkuta SONAX Liuotinpesuainetta käsiteltäville pinnoille.
  2. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
  3. Käytä tarvittaessa sientä apuna lian irrottamiseen.
  4. Pese auto huolellisesti autoshampoolla.
  5. Huuhtele vedellä.
  6. Suojaa auton maalipinta käsittelyn jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla.

 

VINKKI! Jos käytössäsi on vaahdotin, voit hoitaa pinnoituksen näppärästi uudella SONAX XTREME Foam + Seal -vaahtopinnoitteella.


SONAX Clay-Ball Savisieni viimeistelee lopputuloksen

Jos tunnet auton maalipinnassa vielä liuotinpesunkin jälkeen hiekkapaperimaista karheutta, viimeistele pinta SONAX Clay-Ball Savisienellä. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa, nopeaa ja ergonomista.

SONAX Savisieni poistaa karheuden maalipinnalta.

Suihkuta ikkunanpesuainetta liukasteeksi ja käsittele karheat pinnat sienellä pyörivin liikkein, kevyesti painaen. Lisää liukastetta tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta. Savisientä ei saa missään nimessä käyttää kuivalle maalipinnalle! Kun savi on tehnyt tehtävänsä, pinta tuntuu liukkaalta ja täydellisen sileältä. Muista suojata auton maalipinta savikäsittelyn jälkeen.

Maalipinnan savikäsittely on oleellinen osa auton perusteellista puhdistusta, sillä huolellisen käsittelyn jälkeen auton pinta on täysin puhdas ja sileä. Savisieni on hyvä ottaa käyttöön muutaman kerran vuodessa.

 

Etsi SONAX-jälleenmyyjiä.

Jaa tämä artikkeli: