Kaasujouset ovat koetuksella pakkasella

Eikö takaluukku avaudu yhtä näppärästi kuin ennen? Onko auton lastaaminen hankalaa, kun luukku ei nouse ylös asti? Ongelma on todennäköisesti huonokuntoisissa kaasujousissa.

Heikentyneet kaasujouset eivät toimi pakkasilla
Kaasujousien tehtävänä on pitää takaluukkua tukevasti auki.

Henkilöautoissa kaasujousia käytetään yleisimmin takaluukuissa ja konepelleissä. Jousien tehtävänä on pitää takaluukkua tai konepeltiä turvallisesti ylhäällä sekä pehmentää iskua luukkua suljettaessa.

Ajan mittaan jousista kuitenkin haihtuu kaasua ja niiden teho laskee, joten ne eivät enää toimi halutulla tavalla. Kesällä haihtuminen kiihtyy, sillä kaasu laajenee lämpimässä, kun taas talvella se puolestaan tiivistyy pienempään tilaan. Tästä johtuen kaasujousien heikko kunto havaitaan yleensä pakkassäällä, kun tiivistyneen kaasun määrä ei riitä kannattelemaan painavaa takaluukkua ja luukku jää riippumaan alemmaksi.

Joissain automalleissa kaasujouset toimivat yhdessä avausmekaniikan kanssa, joka rasittuu, jos jousi ei toimi riittävän tehokkaasti. Vaihdon kanssa ei siis kannata viivytellä.

 


Stabilus – Tarkkaa laatua jo vuodesta 1934

Vuonna 1934 Saksan Koblenzissa perustettu Stabilus on tänä päivänä yksi maailman johtavia kaasujousien toimittajia. Vuosikymmenien kokemus alalta, tuotteiden laaja soveltuvuus, hyvä saatavuus ja korkea laatu tekevät Stabiluksesta luontevan valinnan, kun tarvitaan toimivia kaasujousia.

Stabilus suunnittelee ja rakentaa itse kaikki tuotannossa käyttämänsä teknologiat ja koneistot. Näin voidaan varmistaa, että tuotteiden korkeat laatustandardit täyttyvät kaikissa tuotantolaitoksissa ympäri maailmaa. Yrityksellä on tehtaita niin Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa kuin Australiassakin.

> Stabilus-kaasujouset Autoluettelossa

Lue myös: Auton akku vaatii erityishuomiota pakkaskeleillä

Jaa tämä artikkeli: