Uusien autojen ensirekisteröinnit kasvussa heinäkuussa

Autojen ensirekisteröintien määrä pysyi nousujohteisena myös heinäkuussa 2018. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan heinäkuussa rekisteröitiin 9 579 uutta henkilöautoa, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Vuosi 2018 on tähän asti ollut muutoinkin viime vuotta vilkkaampi uusien autojen ensirekisteröinneissä; uusia autoja on rekisteröity 8,0 prosenttia enemmän kuin tammi-heinäkuussa 2017.

Autojen ensirekisteröinnit: Automaattivaihteiston suosio kasvaa tasaisesti

Viime vuosien aikana automaattivaihteistojen suosio on ollut tasaisessa kasvussa ja tämän vuoden alkupuoliskolla ensirekisteröidyistä henkilöautoista enää kolmannes oli manuaalivaihteisia. Automaattivaihteiston kysynnän kasvu on ollut tasaista, mutta nopeaa; vielä viisi vuotta sitten 55 prosenttia uusista autoista oli varustettu manuaalisella vaihteistolla.

Automaattivaihteistot ovat yleistyneet henkilöautojen lisäksi myös uusissa pakettiautoissa; alkuvuonna 2018 ensirekisteröidyistä pakettiautoista noin kolmannes oli automaattivaihteisia. Manuaalivaihteistot ovat siis edelleen yleisempiä uusissa pakettiautoissa, mutta muutos on silti huomattava; viisi vuotta sitten vain noin 20 prosenttia uusista pakettiautoista oli automaattivaihteisia.

Romutuspalkkiolla hankitaan B- ja C-segmentin autoja, mutta myös katumaasturit pitävät pintansa

Alkuvuoden uusien autojen rekisteröinneissä on selvästi havaittavissa romutuspalkkiokampanjan vaikutus, sillä kampanja on nostanut B-segmentin osuuden ensirekisteröinneistä lähes 20 prosenttiin. Romutuspalkkiolla on hankittu eniten juuri pienikokoisia B-segmentin ja keskikokoisia C-segmentin autoja. Lähes 70 prosenttia kaikista kampanjan avulla hankituista uusista autoista edustaa B-segmenttiä.

Romutuspalkkioautojen lisäksi toinen nousussa oleva trendi on katumaasturit. Katumaastureiden suosio on ollut jo pitkään kasvussa ja vuoden 2018 alkupuoliskolla ensirekisteröidyistä autoista lähes 30 prosenttia oli katumaastureita. Erityisesti keskikokoiset katumaasturit ovat olleet suosittuja ja niiden osuus alkuvuoden ensirekisteröinneistä oli 17,1 prosenttia.

Heinäkuussa 2018 ensirekisteröitiin eniten Nissan Qashqaita, Skoda Octaviaa ja Toyota Yarista. Uusien autojen ensirekisteröinnit kuukausittain löydät Autoalan Tiedotuskeskuksen kotisivuilta.

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Jaa tämä artikkeli: