Calix-moottorinlämmittimet: Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Esilämmityskausi käy kuumana! Tehokkaat Calix-moottorinlämmittimet ovat talvikauden tärkeimpiä lisävarusteita, sillä auton kylmäkäynnistäminen ankarassa pakkassäässä on myrkkyä moottorille.

Kahan valikoimasta löydät laadukkaat, ruotsalaiset Calix-moottorinlämmittimet ja -sisätilanlämmittimet. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Eskilstunassa, Ruotsissa, joten pohjoisen vaativat sääolosuhteet, kuten lumi ja kovat pakkaset, ovat tuttuja valmistajalle. Vaikka Calix-tuotteet ovat pääsääntöisesti helppoja valita ja asentaa, aiheutuu niistäkin välillä päänvaivaa. Siksi pyysimme Calix-malliasentajaamme Tony Ekeblomia avaamaan tuotteisiin liittyviä, asiakkaiden yleisimpiä ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja.

Toimiva auton esilämmitysjärjestelmä on Suomen pakkaskeleissä tärkeä varuste.

Miksi Autoluettelo ei löydä oikeaa automallia?

Välillä asiakkailla tulee vastaan tilanne, jossa haetaan lämmitintä autoon Autoluettelon rekisterinumerohaun avulla, mutta Autoluettelo ei löydä kyseistä automallia. Tämä johtuu yleensä siitä, että auto on rekisteröity vasta äskettäin, jolloin sitä ei löydy vielä Autoluettelosta. Tällaisessa tilanteessa oikeanlaista tuotetta voi yrittää hakea Autoluettelon mallihaulla, joka löytyy rekisterinumerohaun alta. Toinen vaihtoehto on mennä Calix.fi -sivustolle ja etsiä tuotetta auton merkin ja mallin perusteella.


Autossa on Calix-lämmitin, jollaista ei numeron perusteella löydy Autoluettelosta?

Jos Calix-lämmitintä ei numeron perusteella löydy Autoluettelosta eikä Calixin kotisivuilta, on kyseessä yleensä OE-lämmitin, jota ei myydä jälkimarkkinoilla. Jos kyseiseen automalliin on kuitenkin olemassa myös jälkimarkkinaratkaisu, löytyy se Autoluettelosta mallihaulla ilman rekisterinumeroa tai Calixin kotisivuilta ajoneuvon merkillä ja mallilla.


Minulla on vanha traktorin lämmitysvastus, jossa on merkintä TYP M5T 19. En kuitenkaan löydä tälle merkinnälle vastaavaa lämmitintä Autoluettelosta.

Lämmitysvastuksen merkinnän viimeiset numerot kertovat, mistä lämmittimestä on kyse. Tässä tapauksessa lämmittimen numero on RE19.


Jos autoon suositellaan letkulämmitintä, voiko siihen silloin asentaa FCH-kiertovesipumpulla varustetun lämmittimen?

Jos lämmittimen asennus voidaan tehdä alkuperäistä letkulämmittimen asennusta vastaavaksi, niin voi asentaa.

 

Selaa Calix-tuotteita Autoluettelossa.


Calix FCH-moottorinlämmitin on monipuolinen ratkaisu

Sisäänrakennetun kiertovesipumpun ansiosta FCH-moottorinlämmitin sopii erinomaisesti ajoneuvoihin ja työkoneisiin, joihin mallikohtaista soveltuvuutta ei ole määritetty. Mukana tulevien kiinnikkeen ja kiinnikepannan avulla lämmitin voidaan asentaa hankalampiinkin paikkoihin.

Calix FCH -lämmitintä on saatavilla kahdella eri teholla: 550W ja 300W. Tehokkaammat lämmittimet on ensisijaisesti tarkoitettu auto- ja työkoneasennuksiin, kun taas 300W-versio sopii puolestaan mönkijöihin, moottorikelkkoihin ja muihin moottoreihin, joissa jäähdytinnesteen tilavuus on pienempi.

Lue lisää Calix-moottorinlämmittimistä.

Jaa tämä artikkeli: