Calix FCH-moottorinlämmitin sopii monenlaisiin kohteisiin

Tehokas moottorinlämmitin on yksi talvikauden tärkeimmistä lisävarusteista – auton kylmäkäynnistäminen ankarassa pakkassäässä on nimittäin myrkkyä moottorille. Innovatiivinen Calix FCH-moottorinlämmitin sopii asennettavaksi monenlaisiin kohteisiin, joten sitä kannattaa ottaa lämmityskaudeksi varastoon.

Viime talven kiistaton ykkösuutuus, Calix Forced Circulation Heater (FCH), on tehokas, yleismallinen letkulämmitin PTC-lämmityselementillä ja sisäänrakennetulla kiertovesipumpulla. Vesipumppu varmistaa jäähdytinnesteen kierron moottorissa lämmityksen aikana sekä nopeuttaa lämmön tasaista jakautumista. FCH-lämmittimen uudenlainen rakenne tekee siitä paitsi helpomman asentaa, niin myös erittäin kustannustehokkaan ratkaisun verrattuna erikseen ostettavaan letkulämmittimeen ja pumppusarjaan.

Calix FCH-moottorinlämmitin on erinomainen vaihtoehto myös työkoneisiin
Calix FCH-moottorinlämmitin on valmistettu Ruotsin Eskilstunassa.

Sisäänrakennetun kiertovesipumpun ansiosta FCH-lämmitin sopii erinomaisesti ajoneuvoihin ja työkoneisiin, joihin mallikohtaista soveltuvuutta ei ole määritetty. Mukana tulevien kiinnikkeen ja kiinnikepannan avulla lämmitin voidaan asentaa hankalampiinkin paikkoihin. Asennuspaikan valinnassa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että lämmitin tulee asentaa pystyasentoon, eli ”piiput ylöspäin”. Näin jäähdytysjärjestelmässä mahdollisesti oleva ilma ei jää lämmittimeen.

Työkoneissa yleismallisen moottorinlämmittimen käyttö on vielä helpompaa kuin uusissa autoissa: tilaa moottoritilassa on enemmän, eikä moottorin lämpötiloja ja niiden eroja tarkkailla yhtä tarkasti kuin uusissa EURO6-moottoreissa. Lisämukavuutta työkoneen ohjaamoon voidaan tuoda Calix-sisätilanlämmitimellä – näin saadaan lämpimäksi niin moottori kuin kuljettajakin.

Calix FCH-tuotevalikoima

Calix FCH -lämmitintä on saatavilla kahdella eri teholla: 550W ja 300W. Tehokkaammat lämmittimet on ensisijaisesti tarkoitettu auto- ja työkoneasennuksiin, kun taas 300W-versio sopii puolestaan mönkijöihin, moottorikelkkoihin ja muihin moottoreihin, joissa jäähdytinnesteen tilavuus on pienempi.

Erikseen myytävillä, yleismallisilla asennussarjoilla (M271 ja M273) FCH-lämmittimen asennus onnistuu 16 mm ja 19 mm jäähdytinletkuilla varustettuihin, nestejäähdytteisiin polttomoottoreihin. Asennussarjan mukana tulee kaksi pidempää letkua, jotka ovat leikattavissa tarvittavaan pituuteen. Lisäksi pakkaus sisältää kaksi liitosputkea sekä neljä letkuklemmaria asennussarjan liittämiseksi ajoneuvon omiin vesiletkuihin.

TIESITKÖ?

  • Calix FCH-lämmittimellä on 5 vuoden takuu!
  • FCH-moottorinlämmitin on kehitetty ja valmistettu Ruotsin Eskilstunassa

> Calix FCH-lämmittimet Autoluettelossa

 

Tutustu myös Calix ComfortKit -lämpöpaketteihin, joilla saat auton sisätilat lämpimiksi!

Jaa tämä artikkeli: