Autokorjaamo-ohjelmistot – Mitä kaikkea tarvitaan?

Erilaisten autokorjaamo-ohjelmistojen käyttäminen on arkipäivää nykyaikaisella korjaamolla. Ohjelmistoja on tarjolla runsaasti, ja niiden käyttötarkoitus ja -tavat vaihtelevat. Miten siis valita omalle yritykselle sopivat autokorjaamo-ohjelmistot?

Erilaiset diagnostiikkaohjelmistot tarjoavat autokorjaamolle tukea vianmääritykseen ja apua ajoneuvon korjaustoimenpiteisiin. Huolto-ohjelmistot nopeuttavat myös ajoneuvojen perushuoltoja ja parantavat siten korjaamon tehokkuutta. Korjaamolle hankittavat ohjelmistot tulee kuitenkin valita huolella käyttötarpeen mukaan – ohjelmiston valinnassa tulee ottaa huomioon korjaamon käytössä jo valmiiksi olevat laitteistot ja ohjelmat. Kulujen vähentämiseksi päällekkäisyyksiä tulisi välttää, mutta joissain tapauksissa korjaamo-ohjelmistot täydentävät mukavasti toisiaan.

Bosch-korjaamo-ohjelmisto käytössä.
Bosch ESItronic -diagnostiikka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia korjaamolle.

Ohjelmistoista apua vikadiagnoosiin

Vianhakua helpottaviin ohjelmistoihin lukeutuvat diagnostiikkalaitteisiin liittyvät ohjelmistot. Tällainen on esimerkiksi Bosch ESItronic -diagnostiikkapakettiin sisältyvä TSB/EBR, jossa on runsaasti sisältöä tunnetuista vioista sekä teknisiä huoltotiedotteita. Autocom-testereihin on puolestaan saatavilla lisäpalveluna INFO System -järjestelmä, johon sisältyvä SmartPACK™ tarjoaa lisätietoa mallikohtaisista vioista ja ajoneuvokohtaisia vikakoodeja selitteineen.

Diagnostiikkalaitteiden omien ohjelmistojen lisäksi saatavilla on erityisesti vianhakuun keskittyvä AutoFrontal-ohjelmisto, josta löytyy jo 8000 huoltotiedotetta erilaisiin mallikohtaisiin vikoihin, vikakoodien hakutoiminto, ADAS-ohjeita TEXA- ja Elektropartner -järjestelmiin sekä ammattitaitoinen Hotline-palvelu vianhakuun liittyviin kysymyksiin.

Usein vikadiagnoosissa tarvitaan myös kytkentäkaavioita, joita löytyy palveluista: Autodata, ESItronic P, Autocom INFO System ja KahaDrive.

Korjaamo-ohjelmistoista huolto-ohjeita ja kustannusarvioita

Vianmäärityksen lisäksi erilaisia ohjelmistoja käytetään muun muassa huolto-ohjeiden hakemiseen ja kustannusarvioiden tekemiseen. Korjaamon toimintaa palveleekin tehokkaasti kokonaisuus, jossa on mahdollista saada samasta ohjelmasta kustannusarvio, työmääräys ja oikeat korjaus-/huolto-ohjeet ohjeaikoineen. Huolto-ohjeita on saatavilla sekä lisäpalveluina testeriohjelmistoihin että erillisinä ohjelmina. Esimerkiksi KahaDrive-korjaamo-ohjelmasta saat edellä mainitut palvelut ja siihen on yhdistetty myös laskutus, varauskalenteri sekä varaosien tilaukset.

Oikean ohjelmiston valintaa on hyvä miettiä yhdessä oman myyntiedustajan kanssa, ja vaihtoehtoihin on hyvä tutustua jo etukäteen. Joihinkin palveluihin on myös mahdollista tutustua ilmaisen kokeilujakson avulla.

 

Kahan valikoiman ohjelmistolisenssit löytyvät listattuna Autoluettelosta.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: lisenssit(at)kaha.fi

 

Lue myös: AutoFrontal julkaisi jo 8000. huoltotiedotteen

Jaa tämä artikkeli: