Anna autollesi kunnon kevätpesu

Kevät etenee vauhdilla ja lisääntyvä auringonvalo paljastaa armotta, kuinka likainen auto todellisuudessa onkaan. Hankala talvilika vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja omat puhdistustuotteensa. On siis aika antaa autolle perusteellinen kevätpesu!

Etenkin asfalttipiki ja tiesuola ovat sellaista likaa, joka ei välttämättä lähde maalipinnalta tavallisessa pesussa. Usein auton kuivuttua huomataankin, että likaiseksi jäi. Maalipinnan saa kuitenkin taas kiiltävän puhtaaksi, kun mukaan otetaan SONAX Liuotinpesuaine ja SONAX Clay-Ball Savisieni. Viimeistele homma pinnoittamalla auto kiiltäväksi.

Perusteellinen kevätpesu vaatii aikaa ja omat tuotteensa.

SONAX Liuotinpesu on kevätpesun kulmakivi

Etenkin asfalttipien puhdistaminen auton pinnalta on hankalaa – piki ei tunnu irtoavan millään, vaikka kuinka hankaisi. Pikeen ja muuhun sitkeään talvilikaan tepsii parhaiten liuotinpohjainen pesuaine, kuten SONAX Liuotinpesu. Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä on kuitenkin tärkeää muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla.

SONAX Liuotinpesu on tehokas, kätevässä suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine. Liuotinpesun avulla poistat asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Pesuaine on emulgoiva, joten rasva ja öljy voidaan huuhdella pois vedellä.

SONAX Clay-Ball Savisieni tekee pinnasta täydellisen sileän

Savisienen käyttö vaatii ikkunapesuainetta liukasteeksi.

Jos tunnet auton maalipinnassa vielä liuotinpesun jälkeen hiekkapaperimaista karheutta, viimeistele pinta SONAX Clay-Ball Savisienellä. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa, nopeaa ja ergonomista.

Suihkuta ikkunanpesuainetta liukasteeksi ja käsittele karheat pinnat sienellä pyörivin liikkein, kevyesti painaen. Lisää liukastetta tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta. Savisientä ei saa käyttää kuivalle maalipinnalle! Kun savi on tehnyt tehtävänsä, pinta tuntuu liukkaalta ja täydellisen sileältä. Muista suojata auton maalipinta savikäsittelyn jälkeen. Käsittely on hyvä tehdä muutaman kerran vuodessa.

Kevätpesu viimeistellään pinnoituksella

Sekä liuotinpesuaine että puhdistussavi vaativat maalipinnan suojausta käsittelyn jälkeen. Suojaus onnistuu käden käänteessä esimerkiksi SONAX XTREME Ceramic Series -sarjan keraamisella pinnoitusspraylla. Mikäli sinulla on vaahdotin, voit myös kokeilla pinnoitusta kätevällä SONAX XTREME Foam + Seal -vaahtopinnoitteella.

Keraaminen pinnoitespray on helppo levittää maalipinnalle mikrokuituliinan avulla.

Vaikka olisitkin vasta aloitteleva pinnoittaja, SONAX XTREME Keraamisella pinnoitespraylla saat varmasti siistiä jälkeä. Pinnoitespray mahdollistaa peilimäisen kiillon sekä todella sileän, vettä ja likaa hylkivän pinnan. Ja mikä parasta: käsittely on helppoa ja nopeaa! Sumuta pinnoitesprayta mikrokuituliinalle ja levitä ohut, tasainen kerros puhtaalle ja kuivalla maalipinnalle. Huomioi, että käsittely kannattaa tehdä pienelle alueelle kerrallaan, ettei pinnoite ehdi kuivua maalipintaan. Lopuksi pyyhi ainejäämät kuivalla mikrokuituliinalla.

Viime vuosien kuumin autonpesutrendi on ollut vaahdottaminen – eikä ihme. Vaahdottaminen on hauskaa, nopeaa ja siistiä puuhaa, joten vaahtoavia tuotteita on nykyään tarjolla runsaasti. Myös SONAX XTREME Foam + Seal -pinnoitteen levittäminen vaahdottimella onnistuu nopeasti ja tasaisesti. Annostele tiivistettä ja vettä ohjeen mukaisesti vaahdottimeen, säädä vaahdon paksuus sopivaksi ja levitä koko maalipinnalle. Vaahto ei tarvitse vaikutusaikaa, vaan voit huuhdella sen heti runsaalla vedellä. Kuivaa jäljelle jääneet pisarat kuivausliinalla.

Lue lisää SONAX XTREME -sarjan vaahdotettavista tuotteista.

Etsi lähin SONAX-jälleenmyyjäsi.

Jaa tämä artikkeli: