Ajovalojen kiillotus onnistuu SONAX-tuotteilla

Keskikesän yöttömät yöt alkavat olla muisto vain, ja elokuun illat pimenevät vauhdilla. Nyt onkin täydellinen aika kiinnittää huomiota auton ajovaloumpioihin – mikäli ne ovat mattaantuneet tai kellastuneet, on tullut aika tehdä ajovalojen kiillotus. Kun umpiot ovat kirkkaat, ajovalot valaisevat huomattavasti tehokkaammin! SONAX-tuotteilla homma hoituu joko käsin tai koneellisesti.

Ajovaloumpio ennen ja jälkeen kiillotuksen. Mattaantunut ajovaloumpio voi heikentää valaisutehoa merkittävästi.

SONAX Kirkastussarja – Ajovalot kirkkaiksi yhdellä tuotteella

Muovisten ajovaloumpioiden mattaantumista on mahdotonta estää, kun aikaa kuluu ja kilometrejä karttuu. Kellertävistä umpioista voi kuitenkin saada vielä kirkkaat ja edustavan näköiset, kun tekee niille helpon käsittelyn SONAX Ajovaloumpioiden kirkastussarjalla. Kirkastussarja on todellinen ”all-in-one” -tuote, sillä se sisältää kaikki käsittelyyn vaadittavat tarvikkeet. Paketti riittää kahteen kahden umpion käsittelyyn.

Tee ajovalojen kiillotus näin:

 1. Pese ajovalot ja suojaa niiden reunat huolellisesti esimerkiksi teipin avulla.
 2. Hio umpion pinta pyörivin liikkein kostutetulla P5000-vesihiontaruusukkeella. Ajovalojen hionta kirkastaa mattaantuneen pinnan ja tasoittaa naarmut.
 3. Pyyhi umpion pinta kiillotusliinalla.
 4. Kiillota ajovaloumpio SONAX Headlight Polish -hionta-aineella ja kiillotussienellä, kunnes haluttu kiiltoaste on saavutettu.
 5. Pyyhi pinta jälleen kiillotusliinalla.
 6. Ota käyttövalmis Headlight Sealant -pinnoiteliina pakkauksesta ja käy huolellisesti läpi käsitellyt pinnat. Pinnoiteliina antaa umpion pinnalle suojaavan kalvon.
 7. Anna umpioiden kuivua 30 min. Valmista tuli!
Helppokäyttöisellä SONAX Kirkastussarjalla umpioiden käsittely sujuu keneltä tahansa.

Umpioiden kiillotus SONAX PROFILINE -ammattituotteilla

Mikäli haluat tehdä umpioiden kiillotuksen koneellisesti, on SONAX PROFILINE Headlight Polish -hiomatahna oikea tuote operaatioon. Tahna poistaa tehokkaasti kellastumat, pienet naarmut ja kirkastaa himmentyneet kohdat. Tuote myydään 250 millilitran pullossa. Kiillotuksen jälkeen umpion pinta tulee puhdistaa huolellisesti ja suojata erillisellä suoja-aineella.

Loistava tuote umpioiden suojaamiseen on SONAX PROFILINE Headlight Coating, joka on keraaminen kestopinnoite muovisille ajovaloumpioille. Käteviin annospusseihin pakattu pinnoite antaa kestävän suojan ja estää UV-säteilyn aiheuttamaa umpioiden mattaantumista. Yksi paketti sisältää 10 annospussia, joten se riittää 20 umpion käsittelyyn. Suosittelemme umpioiden käsittelyä pinnoitteella noin kerran vuodessa. Ylläpitävässä käytössä ei vaadita kiillotusta ennen suoja-aineen levittämistä.

SONAX PROFILINE -umpiopinnoite on pakattu käteviin annospusseihin. Yksi pussi riittää kahden umpion käsittelyyn.

Toimi näin:

 1. Kiillota umpiot SONAX PROFILINE Headlight Polish -umpioiden kiillotustahnalla ja pyyhi pinnat puhtaiksi.
 2. Avaa umpiopinnoitteen annospussi ja kaada sisältö kiillotusliinalle. Levitä ohut kerros puhtaalle ja kuivalle umpiolle. Yksi annospussi riittää kahden umpion pinnoitukseen.
 3. Pyyhi jäämät välittömästi SONAX Ultrahienolla mikrokuituliinalla.
 4. Anna pinnoitteen kuivua vähintään 4 tuntia. Ajoneuvo ei saa kastua kuivumisen aikana.

Huom! Älä pese autoa viikkoon pinnoituksen jälkeen. Vahvasti alkaliset esipesuaineet, esimerkiksi automaattipesuissa, voivat heikentää pinnoitteen kestoa.

 

PSST! Umpiot kannattaa tarkistaa myös aina ennen katsastusta, sillä mattaantuneet, sumeat umpiot vaikuttavat valokuvioon ja -tehoon.

Etsi lähin SONAX-jälleenmyyjä.

Jaa tämä artikkeli: