Ajoneuvodiagnostiikka on osa nykyaikaista korjaamotoimintaa

Ajoneuvojen tekniikan nopea kehittyminen ja monimutkaistuminen tuovat omat haasteensa korjaamotoimintaan. Apua mekaanikoille on kuitenkin tarjolla ja erilaisista järjestelmätestereistä ja ajoneuvodiagnostiikkaohjelmista onkin tullut osa modernin korjaamon arkipäivää.

Monimerkkikorjaamoilla tulee menestyäkseen olla valmiudet korjata ja huoltaa kaikenikäisiä, -merkkisiä ja -mallisia autoja. Koska lähes kaikki autolle tehtävät toimenpiteet alkavat nykyään OBD-mittauksella, korkealaatuinen ajoneuvodiagnostiikka mahdollistaa onnistuneen tulkinnan ajoneuvon tilasta ja siihen liittyvät huollot ja korjaukset.

Me Kahalla haluamme tarjota monipuolisia ratkaisuja ja työkaluja helpottamaan korjaamon arkea, joten valikoimaamme kuuluu myös järjestelmätestereitä ja diagnostiikkaohjelmistoja erilaisiin tarpeisiin.

Autocom – Kokonaisvaltainen ajoneuvodiagnostiikka

Autocom-diagnostiikkajärjestelmä koostuu nopeasta ja luotettavasta CDP+-testeristä sekä diagnosointiohjelmasta. Järjestelmän käyttö on yksinkertaista; CDP+ liitetään ajoneuvon OBD-pistorasiaan, josta se lähettää ajoneuvon tiedot langattomasti tietokoneelle. Autocom-ohjelmiin päivitetään säännöllisesti uusia automalleja ja toimintoja, joten mekaanikolla on aina käsissään ajankohtaista tietoa ja uusimmat vikakoodit. Autocom-järjestelmän käyttöön on saatavilla teknistä tukea suomeksi.

Korjaamo voi valita kahden ohjelmistopaketin väliltä; Autocom CARS tai Autocom TRUCKS. CARS-ohjelma tekee mallikohtaisen diagnoosin henkilöautoille ja kevyille pakettiautoille, kun taas TRUCKS sopii esimerkiksi kuorma-autojen ja bussien diagnosointiin. Molemmat ohjelmat sisältävät lisäksi Autocom GENERIC -ohjelman, jonka avulla suoritat esimerkiksi pakokaasuihin liittyviä diagnooseja. CDP+ -testeri ja kaikki Autocom-diagnosointiohjelmat on kehitetty Ruotsissa.

Voit lisäksi täydentää Autocom-diagnostiikkajärjestelmää INFO System -lisäosalla. INFO System on korjaamoille suunniteltu, ammattitasoinen teknisen tiedon tietokanta, joka sisältää alkuperäisvalmistajilta kerättyä tietoa. INFO System -lisäosaa on saatavana kolmessa eri laajuudessa; Basic, Plus ja Max.

Lue lisää Autocom-diagnostiikasta.

G-Scan -järjestelmätesteri sopii erityisesti aasialaisille autoille

Jos korjaamosi huoltaa pääasiallisesti Kiaa, Hyundaita sekä muita aasialaisia automerkkejä, kannattaa harkita G-Scan -diagnostiikkalaitteen hankintaa. Nopean ja helppokäyttöisen laitteen avulla syvälle aasialaisten automerkkien maailmaan; Kian ja Hyundain osalta G-Scan -diagnoosiohjelmisto vastaa jopa 99 % merkkitesteriä. Laitteessa on kattava tuki myös eurooppalaisille ja amerikkalaisille autoille.

G-Scan -diagnosointiohjelma tunnistaa suuren osan automalleista ja järjestelmistä automaattisesti, mikä parantaa diagnoosin luotettavuutta. Laitteessa on lisäksi Wi-Fi-yhteys, joka mahdollistaa esimerkiksi älykkäät laitepäivitykset, nopeat tukipyynnöt sekä langattoman tulostuksen.

DrivePRO – Ajoneuvodiagnostiikka merkkikorjaamolle

DrivePRO on monitoimintoalusta, joka yhdistää Autologicin diagnostiikkaohjelmiston ja etä-passthru-ohjelmoinnin merkkikoulutettuun tekniseen tukeen. DrivePRO on erityisesti BMW-, Mini-, Jaguar- ja Land Rover -merkkikorjaamoille tarkoitettu, yksityiskohtainen ajoneuvodiagnostiikan työkalu, jolla pääsee erittäin syvälle auton järjestelmiin.

DrivePRO-laitteessa on Autologicin itse kehittämä, sisäänrakennettu Flash-toiminto, joka mahdollistaa esimerkiksi ajoneuvon ohjainlaitteiden päivityksen uusimpaan ohjelmistoon. Flash-toiminnolla voidaan ohjelmoida ja koodata BMW-, Jaguar-, Land Rover- ja Mini-malleja. DrivePRO-järjestelmässä on myös erittäin laadukas tekninen tuki; OEM-koulutetut asiantuntijat auttavat vian etsinnässä ja korjauksessa.

Jaa tämä artikkeli: