Webastosta Flying Finn Digital Motorsport -kumppani

Erilaiset esports-lajit ovat yksi maailman nopeimmin kasvavista kilpaurheilun muodoista; sekä lajien harrastajien että seuraajien määrä on ollut huimassa kasvussa jo pitkään. Webasto haluaa olla näkyvästi mukana tässä kehityksessä, joten se on yksi AKK Flying Finn Digital Motorsport -yhteistyökumppaneista kaudella 2020.

Yhteistyö digitaalisen autourheilun kanssa sopii hyvin Webaston markkinointiin, sillä aiemmin etenkin lämmitinbrändinä tunnettu Webasto on laajentanut viime vuosina tuotevalikoimaansa sähköautojen lataamiseen. Sähköautojen latauksessa ja elektronisessa urheilussa on selkeä synergia, jota yhteistyön on tarkoitus tuoda esille.

Flying Finn Digital Motorsport -kumppanina Webasto tulee näkymään AKK:n järjestämissä elektronisen autourheilun SM-finaalitapahtumissa Joensuussa ja Jyväskylän Neste Rallissa sekä SM-sarjan karsintakilpailuissa.

Mitä on digitaalinen autourheilu?

Digitaalisella autourheilulla tarkoitetaan digitaalisesti ajettavia autopelejä ja -simulaattoreita. Laitealusta voi olla joko tietokone tai konsoli, ja peleiksi on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Pelejä voi pelata tavallisella ohjaimella, mutta digitaaliseen autourheiluun yhdistetään vahvasti ratti-poljin -yhdistelmän käyttö.

Ajosimulaattoreissa käytettävät autot, radat, olosuhteet, fysiikat, kilpailusäännöt ja kaikki muu kilpailuun liittyvä on pyritty mallintamaan realistisesti, jotta sekä ajo- että kilpailukokemus olisivat mahdollisimman aidontuntuisia. Etuina oikeaan kilpa-ajoon verrattuna ovat sen edullisuus, matalampi aloituskynnys ja rajattomat harjoittelumahdollisuudet.

Digitaalisessa autourheilussa kilpaileminen tapahtuu sekä verkossa järjestettävinä nettikisoina että erikseen järjestetyissä LIVE-kisatapahtumissa ja digitaalisen autourheilun/esportsin keskuksissa.

AKK Flying Finn – From grassroots to world elite

Suomi on maailman menestynein autourheilumaa – ja näin on toivottavasti myös tulevaisuudessa. Autourheilun Kansallisen Keskusliiton (AKK) Flying Finn on suomalaisen autourheilun nuorisopolku, joka mahdollistaa lajin kokeilemisen, harrastamisen, kilpailemisen ja jopa nousun maailman huipulle.

AKK:n Flying Finn -valmennusohjelman kautta kymmeniä lahjakkuuksia on kiivennyt kansainväliseen menestykseen autourheilun eri lajeissa, ja nyt lajivalikoimaan on lisätty myös Digital Motorsport eli digitaalinen autourheilu.

Digitaalinen autourheilu näkyvillä SM-viikolla

AKK järjestää yhteistyössä FiSRA:n kanssa digitaalisen autourheilun suomenmestaruuskilpailun, jossa pelinä toimii yksi maailman realistisimmista simulaatioista, yhdysvaltalainen iRacing. Kilpaluokkana SM-finaalissa on tapahtumarikas rallicross.

Digitaalisen rallicrossin SM-finaali kisataan livetapahtumana Joensuu Areenalla lauantaina 1.2.2020 klo 20 alkaen. Kilpailu on osa SM-viikkoa ja se lähetetään suorana Yle TV2:sella ja Yle Areenassa.

 

Lisätietoa kisasta löydät täältä.

Jaa tämä artikkeli: