Webasto esillä tulevan kauden Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjassa

Webasto on mukana tukemassa monenlaista moottoriurheilua. Tulevalla kaudella Webasto sponsoroi Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjassa kisaavaa Jukka Eerolaa. Kausi 2023 starttaa 19.5. Alastarolla.

Porsche Sprint Challenge North European Zone on Porsche Racing Club Finland ry:n kilpailusarja, jossa kisataan moderneilla Porsche GT3 Cup -kilpa-autoilla. Kausi 2023 koostuu kuudesta kisaviikonlopusta, joiden aikana ajetaan yhteensä 12 osakilpailua. Kuljettajista noin puolet tulee Suomesta, ja toinen puolisko koostuu virolaisista, liettualaisista sekä ranskalaisista kilpailijoista. Sprint Challengen kilpailut ovat erittäin viihdyttäviä – taitavia kuljettajia on paljon ja vauhti on kova. Vahva suositus!

Porsche Sprint Challenge NEZ 2023

  •  19.–20.5. AKK Sports TCR, Alastaro (FIN)
  •  9.–10.6. BaTCC DeWalt Grand Prix, Bikernieki (LAT)
  • 30.6.–1.7. Porsche Weekend Estonia, Porsche Ring (EST)
  • 28.–29.7.: Porsche Club Festival Finland 2023, Alastaro (FIN)
  • 18.–19.8.: BaTCC Pärnu Summer Race, Porsche Ring (EST)
  • 1.–2.9. Porsche Sports Cup Weekend (2 races), Rata varmistuu myöhemmin!
Jukka Eerolan auto Porsche Sprint Challenge NEZ -osakilpailussa.
Jukka Eerola ja hänen GT3 Cup 992 -autonsa Porsche Sprint Challenge NEZ -osakilpailussa kaudella 2022.

Kokeneen Jukka Eerolan toinen kausi Porschella

Kauden 2021 jälkeen Jukka Eerola päätti, että nyt on aika pistää pillit pussiin ja lopettaa kilpa-autoilu – vaan toisin kävi. Kuin kohtalon sanelemana Eerolalle tarjottiin mahdollisuutta hankkia haluttu Porsche GT3 Cup 992 -kilpa-auto, joten se oli taas menoa. Kausi 2022 oli Eerolan ensimmäinen Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjassa, jossa hän sijoittui lopulta kymmenenneksi. Kaudesta jäi vielä hampaankoloon, joten Jukka asettuu ratin taakse myös kaudella 2023.

Entä milloin Eerolan kiinnostus kilpa-ajoa kohtaan sai alkunsa? ”Kiinnostuin kilpa-ajosta jo 70-luvun alussa Tikkurilan FK-kerhon kautta, ja pian kilpailinkin jo karting-luokassa”, Eerola kertoo. Nyt, kun kilpa-ajoa on takana jo 50 vuotta, Eerolan mieleen ovat parhaiten jääneet matkan varrella pyyteettömästi auttaneet ihmiset. ”Omat varat ja mahdollisuudet eivät olisi millään riittäneet kilpailutasolle”, hän toteaa.

Pitkän uran varrella on toki vastoinkäymisiäkin riittänyt. Yksi erityisesti mieleen jäänyt pettymys on varhaiselta karting-ajalta 70-luvulta, kun Keimolan isolla radalla ajettiin 100 kierroksen mittainen kestävyyskilpailu. Toiseksi viimeisellä kierroksella, lähes kahden tunnin ajon jälkeen, säätösuutin irtosi kaasuttimesta ja Jukan matka tyssäsi ylämäkeen. ”Se oli katkera paikka ja saattoi olla ainut kerta kisoissa, kun kyynel virtasi poskea pitkin”, Eerola muistelee.

Tie Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjaan aukeni sattumalta joulukuussa 2021, kun Jukka Eerola sai hankittua erittäin kiven alla olevan kilpa-auton: Porsche GT3 Cup 992:sen. Kyseisiä autoja valmistetaan vuodessa huomattavasti vähemmän kuin on kysyntää, mutta tämä yksilö oli kuin kohtalon sanelemana jäänyt vielä vapaaksi Suomen kiintiöstä.

Porsche Sprint Challengessa Eerolaa on viehättänyt lajin tasavertaisuus. Koska kaikki autot ovat samalta tehtaalta tulevia Porsche GT3 Cup -kilpa-autoja, ovat ne lähtökohtaisesti ominaisuuksiltaan yhtä hyviä. Tämä nostaa kuljettajan taidot keskeisimpään rooliin. Myös tulevan kauden tavoitteet ovat Eerolalla selvät: ehjät kilpailut maaliin saakka. ”Viime kaudella tuli kolme keskeytystä, joten ne vaikuttivat lopulliseen pistepottiin ja sarjasijoitukseen harmittavan paljon”, Jukka Eerola summaa.

Alla olevasta videosta voit katsoa koosteen Eerolan tiimin, JPE Racingin, kaudesta 2022:

Kaha ja Webasto toivottavat Jukalle ja koko JPE Racing -tiimille huimasti tsemppiä tulevaan kauteen!

Lue lisää Porsche Racing Club Finland ry:n toiminnasta.

Jaa tämä artikkeli: