Twin Busch -laitteet avuksi rengassesonkiin

Kevään rengassesonki on odottelee jo nurkan takana, joten nyt viimeistään kannattaa suunnata katse korjaamolaitteisiin. Tarvitaanko uutta rengaskonetta, tasapainotuskonetta tai kenties nostinta? Mikäli laitteisto kaipaa päivitystä, Kahan valikoimasta löytyy hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia Twin Busch -korjaamolaitteita, joista suuri osa on heti toimitettavissa Kahan varastolta.

Autoluettelossa Twin Buschin tuotteet on koottu ”Työkalut Korjaamolaitteet” -osioon. Valikoimaan kuuluu rengaskoneita, nostimia, kompressoreja ja muita korjaamotoiminnan kannalta oleellisia laitteita.


Twin Busch -rengaskoneet

Twin Buschin rengaskoneissa riittää valinnanvaraa käyttötarpeen mukaan.

Twin Busch -valikoimasta löytyy rengaskoneita monenlaisiin tarpeisiin. Manuaalinen rengaskone, eli ns. karvalakkimalli, soveltuu hyvin harrastajakäyttöön sekä pienille korjaamoille, joilla asennustarve on satunnaisempaa. Näissä koneissa asennuspää siirtyy sivulle manuaalisesti ja korkeuden säätö tapahtuu jousikuorman avulla.
Rengaskone: TWX-610

Puoliautomaattisessa rengaskoneessa puolestaan asennuspään siirtäminen tapahtuu manuaalisesti jousikuormalla ja kallistus on paineilmatoiminen. Kone on varustettu apuvarrella, joka helpottaa renkaiden irrotusta. Puoliautomaattista konetta voidaan suositella korjaamoille, joilla asennustarvetta on säännöllisesti.
Rengaskone apuvarrella: TWX-11

Twin Busch -valikoimassa on useampaa automaattista rengaskonetta, jotka on tarkoitettu jatkuvampaan käyttötarpeeseen ja laajemmalle rengasvalikoimalle, kuten isommille jäykkärunkoisille matalaprofiilirenkaille. Automaattisessa rengaskoneessa sekä asennuspää että kallistus toimivat paineilmalla.
Automaattinen rengaskone 2-nopeuksisella kääntöpöydällä: TWX-36WDK


Twin Busch -tasapainotuskoneet

Myös tasapainotuskoneita löytyy sekä manuaalisina että automaattisina versioina.

Myös renkaiden tasapainotuskoneissa laite kannattaa valita käyttötarpeen mukaan. Manuaalikoneet soveltuvat parhaiten harrastajille ja pienille korjaamoille, kun taas puoliautomaattiset ja automaattikoneet korjaamoille ja rengasliikkeisiin, joissa käyttötarve on jatkuvaa.

Twin Buschin perustasapainotuskoneessa on digitaalinäyttö, johon pyörän tiedot syötetään manuaalisesti. Sopii pienehköille korjaamoille, joissa tapapainotuksia tehdään satunnaisesti. Koneessa 165 mm tasapainotusakseli. Ei sovellu leveille vanteille, joissa matalaprofiilirenkaat.
Tasapainotuskone: TWF-150

Puoliautomaattisissa tasapainotuskoneissa on yleensä sisäpuolinen elektroninen mittavarsi, jonka avulla saadaan syötettyä vanteen halkaisija ja etäisyydet, mikä sujuvoittaa työskentelyä. Twin Buschin semi-automaattisessa koneessa on leveille vanteille sopiva 255 mm tasapainotusakseli.
Tasapainotuskone semi-auto: TWF-23

Automaattisessa tasapainotuskoneessa on sekä sisäpuolinen, elektroninen mittavarsi sekä ulkopuolinen mittavarsi, jotka määrittävät vanteen koon. Lisäksi kone on varustettu useilla käyttöä helpottavilla ominaisuuksilla kuten suuremmalla näytöllä, led-valaistuksella sekä laserosoittimella, joka helpottaa painon kiinnittämistä oikeaan paikkaan. Koneessa on leveille vanteille sopiva 255 mm tasapainotusakseli.
Tasapainotuskone automaattinen: TWF-95


Twin Busch -nostimet

Hydraulinen 2-pilarinostin on varustettu myös Anti-Lift Up -laskutoiminnolla.

Yksi oleellisimmista korjaamolaitteista on tukeva ja luotettava nostin. Twin Busch -valikoima kattaa pilari- ja saksinostimet kaikenkokoisille ajoneuvoille, kaikenlaisiin tarpeisiin.

Twin Busch -nostimet ovat hydraulisia nostimia, joissa nosto tapahtuu hydraulisylinterin avulla. Ainoastaan kuorma-autonostimet ovat sähkömekaanisia ruuvinostimia, joissa nosto toteutetaan sähkömoottorin ja ruuvitangon avulla.

Keskeinen ero hydraulisen ja ruuvinostimen välillä on, että ruuvinostin lähtee heti laskeutumaan tasaisesti alas painettaessa, kun taas hydraulinostin yleensä vaatii pienen noston ylöspäin, jotta lukot aukeavat. Twin Busch -laitteissa on kuitenkin myös laskutoiminto, joka mahdollistaa lukkojen avaamisen ilman ylöspäin tapahtuvaa hypähdystä. Hydraulinen nostin vaatii myös mekaanisen turvalukituksen, kun taas ruuvinostin pysyy siinä asennossa, mihin sen jättää.

Hydraulisia nostimia huolletaan vaihtamalla öljyjä, kiristämällä vaijereita ja rasvaamalla.
2 pilarinostin 3,6 tonnia: TW236PE

Jaa tämä artikkeli: