Pyöräteline autoon? Näin valitset tarpeisiisi sopivan telineen

Pyöräily on suosittu harrastus, ja yhä useampi haluaa kuljettaa polkupyöriä mukana myös reissussa. Moni kuitenkin pohtii, millainen pyöräteline autoon kannattaisi hankkia. Tässä muutama huomioon otettava seikka telinevalintaa helpottamaan.

Polkupyörätelineitä on saatavilla niin auton katolle, vetokoukkuun kuin takaluukkuunkin asennettavaksi. Siksi on tärkeää tutustua erilaisten mallien ominaisuuksiin ja etuihin ennen ostopäätöksen tekemistä. Ruotsalaisen Thulen valikoimasta löytyy sopiva pyöräteline kaikentyyppisille polkupyörille – aina lasten polkupyöristä sähköpyöriin ja paksurenkaisiin fatbikeihin.

Vetokoukkuun asennettava Thule EasyFold XT -pyöräteline käytössä.
Vetokoukkuun asennettava pyöräteline on helppo lastata ja purkaa.

Kuinka monta polkupyörää on tarkoitus kuljettaa?

Yhdelle tai kahdelle polkupyörälle

Mikäli pyöriä on yksi tai kaksi, sopii niiden kuljetukseen periaatteessa mikä vain telinetyyppi. Jos autossa on valmiiksi kattotelineet ja kuljetettavat polkupyörät ovat kevyitä, ovat katolle asennettavat pyörätelineet erinomaisia vaihtoehtoja. Jos pyörät puolestaan ovat erittäin painavia (esimerkiksi fatbiket tai sähköpyörät) voi olla järkevää valita vetokoukkuun asennettava telinemalli.

Kolmelle polkupyörälle

Jos telinettä tarvitaan kolmelle polkupyörälle, saatavilla on vetokoukkuun ja takaluukkuun asennettavia malleja. Vetokoukkuun asennettavien telineiden valikoimasta löytyy malleja, joissa pystyy kuljettamaan myös raskaampia sähköpyöriä ja fatbikeja. Kolmelle pyörälle tarkoitettua Thule VeloCompact -pyörätelinettä on lisäksi mahdollista laajentaa neljälle pyörälle sopivaksi erikseen myytävän adapterin avulla. Takaluukkuun asennettavat, kolmelle pyörälle sopivat telineet sopivat puolestaan kevyille polkupyörille, sillä niiden kantavuus on 45 kg.

Neljälle polkupyörälle

Jos mukaan otettavia polkupyöriä on neljä, on telinevaihtoehtoja kaksi: Thule VeloCompact (neljännen pyörän mahdollistavalla adapterisarjalla varustettuna) sekä neljän pyörän Thule HangOn -teline. Molemmat polkupyörätelineet asennetaan vetokoukkuun.

Vinkki! Mikäli kuljetettavia pyöriä on paljon, voit myös yhdistellä erityyppisiä polkupyörätelineitä. Näin osa pyöristä kulkeutuu määränpäähän vetokoukkuun tai takaluukkuun asennettavassa telineessä ja osa auton katolla.


Syitä valita vetokoukkuun asennettava pyöräteline

Thule EasyFold XT -pyöräteline

Vetokoukkuun kiinnitettävä polkupyöräteline on yleisin auton pyörätelinetyyppi, sillä tuotevalikoima on monipuolinen ja monella on autossaan vetokoukku jo valmiiksi. Monet vetokoukkuun asennettavat telineet kestävät myös raskaampien pyörien kuljetusta.

 •  Kapasiteetti: 1–4 polkupyörää
 • Kantavuus: 30–66 kg
 • Aerodynaaminen valinta, sopii hyvin myös sähköautoihin
 • Helppo kuormata ja purkaa, pyöriä ei tarvitse nostella korkealle
 • Monissa malleissa kätevä kallistustoiminto, jonka avulla pääset käsiksi auton takakonttiin
 • Sopivia malleja tavallisiin vetokoukkuihin sekä Fix4Bike- ja RMC-koukkuihin

> Tuotteet Autoluettelossa


Syitä valita katolle asennettava pyöräteline autoon

Thule UpRide -pyöräteline

Katolle asennettava pyöräteline on helppo ratkaisu, jos autossasi on valmiiksi kattotelineet. Kattoasenteiset polkupyörätelineet sopivat erityisesti autoihin, joissa katto on matalalla. Katolle asennettavat mallit ovat tyylikkäitä ja urheiluhenkisiä, ja ne sopivat lähes kaikenkokoisille polkupyörille.

 • Kapasiteetti: 1 pyörä per teline
 • Kantavuus: 17–20 kg
 • Mahdollisuus asentaa kaksi pyörätelinettä vierekkäin katolle
 • Malleja haarukka-, runko- ja rengaskiinnityksellä
 • Pääsy auton tavaratilaan pysyy vapaana
 • UpRide- ja ProRide-pyörätelineisiin on saatavilla fatbike-adapteri

> Tuotteet Autoluettelossa


Syitä valita auton takaluukkuun kiinnitettävä pyöräteline

Thule OutWay -pyöräteline

Takaluukkuun kiinnitettävä polkupyöräteline on erinomainen vaihtoehto niille, jotka kuljettavat pyöriä harvemmin tai joiden autossa ei ole vetokoukkua tai kattotelineitä. Telineet ovat kokoontaittuvia, joten ne on helppo pistää säilöön silloin kun niille ei ole käyttöä.

 • Kapasiteetti: 1–3 polkupyörää
 • Kantavuus: 30–45 kg
 • Vaihtoehto autoihin, joissa ei ole taakkatelineitä tai vetokoukkua
 • Helppo kuormata ja purkaa
 • Saatavilla malleja farmari-, hatchback- ja sedan-mallisiin autoihin

> Tuotteet Autoluettelossa


Thule Extended Warranty – Pidennä takuuaikaa 3 vuodella!

Kun pyöräteline rekisteröidään Thulen järjestelmään, saa ostaja tuotteelleen 3 vuoden lisätakuun. Huom! Rekisteröiminen on tehtävä kahden vuoden kuluessa ostopäivästä.

2 vuoden Thule-tehdastakuu + 3 vuoden Extended Warranty -lisätakuu = 5 vuoden takuu!

Lue lisää Thule Extended Warrantystä.

Jaa tämä artikkeli: