Moottorin testissä SONAX XTREME Spray & Seal

Etenkin talviaikaan auton maalipinta halutaan suojata mahdollisimman nopeasti, sillä hommaa ei pakkaskeleillä voi suorittaa omassa pihassa eikä parkkihallien itsepalvelupesuloissa huvita viettää yhtään enempää aikaa kuin on pakko. Helppokäyttöiset ”Sumuta ja huuhtele” -tuotteet suojaavat maalipinnan nopeasti eivätkä vaadi, nimensä mukaisesti, muuta kuin suihkutuksen maalipinnalle ja huuhtelun.

Moottori-lehti otti SONAX XTREME Spray & Seal Suihkutettavan pinnoitteen tuotetestaukseen ja kirjoitti siitä joulukuun alussa. Tuotetestauksessa arvioitiin tuotteen helppokäyttöisyyttä ja levityksen nopeutta sekä käytön kustannuksia ja tuotteen antaman suojan kestoa.

SONAX XTREME Spray & Seal suihkutetaan märälle maalipinnalle, huuhdellaan ja valmis!
Kuinka SONAX XTREME Spray & Seal pärjäsi testissä?

SONAX XTREME Spray & Sealin keskeisenä ideana on tehdä maalipinnan pinnoituksesta mahdollisimman nopeaa ja vaivatonta. Tuote sumutetaan suoraan pullosta puhtaalle, märälle maalipinnalle ja huuhdellaan huolellisesti pois. Tuotetta ei siis tarvitse erikseen levitellä sienen tai liinan avulla, joten suojaus onnistuu hetkessä.

Tuotetestaus alkoi luonnollisesti tuotteen sumuttamisella märälle maalipinnalle. Testiryhmä koki sumutinpään olevan toimiva; tuotteen käyttö oli lastenleikkiä. Tuotteen vaikutuksen huomasi välittömästi sumutuksen yhteydessä ja huuhtelun jälkeen vesi helmeili kauniisti maalipinnalla. Moottorin testiryhmä koki Spray & Sealin olevan yksi nopeimmista tavoista suojata maalipinta, sillä monet muut ”Sumuta ja huuhtele” -kategorian tuotteet vaativat laimennuksen veteen, mikä lisää yhden työvaiheen operaatioon.

SONAX XTREME Spray & Seal -pinnoitteen kesto oli samaa luokkaa kilpailevien tuotteiden kanssa; ajokeleistä ja ajokilometreistä riippuen reilusta viikosta muutamaan kuukauteen. Talven kurakelit kuluttavat melko nopeasti nämä sumuta ja huuhtele -kategorian suojatuotteet pois, mutta vaikutuksen huomaa silti seuraavalla pesukerralla; lika irtoaa auton pinnasta huomattavasti vaivattomammin.

SONAX XTREME Spray & Seal myydään 750 millilitran pullossa ja ainetta kului yhdellä suojauskerralla vajaa kaksi desilitraa. Yksi pullo riittää siis auton koosta riippuen neljään tai viiteen suojauskertaan. Pullon hinta pyörii noin 20 euron paikkeilla, joten yhden suojauksen hinnaksi tulee noin 4-5 euroa.

Kaiken kaikkiaan Moottori oli erittäin tyytyväinen SONAX XTREME Spray & Sealin suoritukseen; tuote oli helppokäyttöinen ja tuotteen antama suoja tyydytti. Testiryhmä toivoo näkevänsä tuotetta laajalti automarkettien ja varaosaliikkeiden hyllyillä.

SONAX-tuotteet Autoluettelossa.

Mistä SONAX-tuotteita saa?

Jaa tämä artikkeli: