Tehoa kevätpesuun

Sonax_kevatpesu_kahaviesti_fi

Huoltoaseman konepesussa käyntiä voi kevään kunniaksi tehostaa muutamalla lopputulosta parantavalla niksillä. Jos autoonsa haluaa lisäksi helppohoitoista ja pysyvää kiiltoa, saa sitä Sonax-ammattilaisen tekemällä kovapinnoitteella.

Kun kevätaurinko pilkottaa, alkavat auton pesu ja kevätpuhdistus kummasti kiinnostaa. Viimeistään kesärenkaiden vaihdon yhteydessä huomaa, kuinka talven rasitukset ovat jättäneet pinttyneen jälkensä maalipintaan, korin osiin ja vanteisiin. Tee se itse –peseminen kotipihalla alkaa nykyisin jo olla katoavaa kansanperinnettä. Usein siihen ei ole mahdollisuuttakaan, koska pesupaikkaa ei löydy tai pesu ei ole omalla pihalla sallittua.

Pesuautomaatti onkin monen kaupunkilaisen yleisin ratkaisu. Pikapesussa kävijoiden pesun jätevesien asianmukaisesta käsittelystä vastaa pesuyritys.

Sonax_kevatpesu3_kahaviesti_fi

Pysyvää kiiltoa Sonax-ammattilaiselta

Ammattilaisen tekemä maalipinnan kovapinnoite antaa autolle loistavan kiillon lisäksi helppohoitoisuutta. Kovapinnoite suojaa maalipintaa esimerkiksi säänvaihtelua, hapettumista, naarmuuntumista ja tiesuolaa vastaan. Auton pesemisen tarve harvenee ja puhtaanapito helpottuu.

Sonax-pinnoitteista voi valita, minkätasoisen ja kuinka pitkäkestoisen käsittelyn autoonsa haluaa. Sonax-ammattilainen osaa neuvoa valitsemaan sopivan pinnoitteen.

Esimerkiksi Sonax Nano Guard pinnoite suojaa maalipinnan 24kk ja säännöllisillä jälkikäsittelyillä jopa viisi vuotta. Keraamiseen nanoteknologiaan perustuva lasinkova pinnoite antaa maalipinnalle vahvan suojan. Kolmivaiheinen käsittely voi sisältää maalipinnan puhdistuksen ja kiillotuksen koneellisesti. Ennen pinnoitetta maalipinta pohjustustetaan Sonax Paint Prepairilla. Viimeistely voidaan tehdä esimerkiksi Sonax Polymer Netshieldillä, joka kirkastaa värin ja antaa kovan ja lasimaisen kiillon. Lopputuloksena auton maalipinta on varustettu ylivoimaisilla veden pisarointi- ja hylkimisominaisuuksilla.

Maalipinnan pinnoittaminen, kuivuminen ja viimeistely vievät yleensä vähintään päivän verran aikaa. Asiakas saa käsittelystä autokohtaisen todistuksen, joka nostaa myös auton jälleenmyyntiarvoa.

Sonax_kevatpesu4_kahaviesti_fi

Kaikki irti konepesusta!

Ennen konepesua

Harjapesussa käynnin lopputulosta voi parantaa muutamalla tee se itse –konstilla. Pesuautomaatti ei puhdista auton kaikkia nurkkia yhtä tehokkaasti. Pinttynyttä likaa ja kuolleita hyönteisiä jää helposti varsinkin vanteisiin, helmoihin, ikkunalaseihin ja ajovaloumpioihin. Tässä muutama vinkki parempaan lopputulokseen pääsemiseksi:

  1. Sumuta SONAX Power+ Liuotinpesuainetta kuivalle maalipinnalle vaikeasti puhdistuviin kohtiin ennen pesuautomaattiin ajoa. Varsinkin kauniina päivänä jono pesuautomaattiin voi olla pitkä, jonossa odottelu tehostaa sumutetun aineen vaikutusta.
  2. Vanteisiin voi sumuttaa SONAX Xtreme Vannepesua, joka irrottaa jarrupölyn ja liuottaa pinttyneen lian. Ympäristöystävällinen Xtreme Vannepesu ei sisällä happoa eikä syövytä metallia.
  3. Vielä ennen pesua tuulilasiin, ajovaloumpioiden pintaan ja auton keulaan voi sumuttaa SONAX Hyönteisirrotetta.

Konepesun jälkeen

Pesuautomaatti huolehtii auton ulkopintojen pesusta, mutta samalla reissulla autoilija voi itse puhdistaa kulkuneuvonsa sisäpuolelta:

  1. SONAX Ikkunapesu puhdistaa kertakäsittelyllä tehokkaasti ikkunoiden sisä- ja ulkopinnat liasta ja tupakansavusta. Ikkunapesu ei jätä raitoja eikä sisällä fosfaattia eikä ammoniakkia.
  2. SONAX Hajuntappaja neutraloi esimerkiksi eläimistä jääneet epämiellyttävät hajut auton sisätiloista.
  3. Talven jäljiltä ilmastointijärjestelmään on voinut pesiytyä epämiellyttävää hajua aiheuttavia epäpuhtauksia. Antibakteerista SONAX puhdistusaerosolia sumutetaan matkustamon ilmastointisuuttimista läpi.

Jaa tämä artikkeli: