SONAX VIP Teppo Näyhän uusi Lexus on upea taidonnäyte

Koronaepidemia on perunut valtavan määrän tapahtumia alkukeväästä lähtien. Näin kävi myös tämän vuoden X-treme Car Showlle, jonka oli määrä vallata Lahden Messukeskus 3.-4.10.2020. Kajaanilaisen tuning-harrastaja Teppo Näyhän uusimman projektin, Lexus Blue Presidentin, julkistuksen piti olla tapahtuman pääohjelmanumero. SONAX VIP Sponsorship Näyhä halusi kuitenkin julkistaa 1500 työtuntinsa tulokset, joten ajoneuvo esiteltiin maailmalle videoina ja valokuvina.

Lexus LS 600 hl Blue President – Tuning-harrastajan toiveiden täyttymys

Teppo Näyhä on jo kokenut tuning-harrastaja, ja hänen edellinen työnsä, Lexus GS300 Mahogany, pokkasi 29 autonäyttelystä yhteensä huimat 41 palkintosijaa. Mahogany olikin muutaman vuoden ajan yksi Suomen menestyksekkäimmistä näyttelyautoista.

Teppo Näyhän Lexus Blue Presidentin julkistamisen oli määrä olla X-treme Car Shown pääohjelmanumero. Kuva: Teppo Näyhä

Palo tuning-harrastukseen ei kuitenkaan sammunut, ja idea sinivalkoisesta Lexus LS:stä syntyi. Sopiva auto, 2007-vuosimallin Lexus LS hl 600, löytyi käytettynä Saksasta ja auto saapui Suomeen keväällä 2019. Alkuperäinen auto oli väriltään tummanharmaa, sisältä vaaleanharmaa ja varustustasoltaan ”President”. Tästä Näyhä sai idean teemalle – autosta tulisi sinivalkoinen ja Suomen presidenteillä koristeltu.

Teppo Näyhä rakensi autoa pääosin yksin omassa autotallissaan. Yksi suuritöisimmistä vaiheista oli auton keula, jonka hän rakensi itse muotoilemistaan osista. Lopullinen keula onkin sekoitus auton alkuperäistä mallia, pari vuotta uudempaa mallia sekä kolaroitua Mersua. Keulan lisäksi monet muutkin osiot vaativat lukuisia uudelleen rakentamisia sekä lakka- ja maalikerroksia – kaikki ei todellakaan onnistunut kerralla.

 

Yksityiskohdat kruunaavat tuning-auton
Lexus Blue Presidentin takakonttia koristavat muun muassa Suomen presidenttien juhlakolikot. Kuva: Teppo Näyhä

Lexus Blue President on täynnä isänmaallisia yksityiskohtia, joista näyttävimmät lienevät konepellin alle maalatut Sauli Niinistö ja Urho Kekkonen. Lisäksi peräkontista löytyvät useimpien Suomen presidenttien juhlakolikot, smokkikauluspaita, kalvosinnapit ja vyö. Muutama juhlakolikko puuttuu vielä kokoelmasta, joten varustus saattaa vielä täydentyä ennen näyttelyitä.

Myös Suomen leijona on esillä monessa kohtaa: leijona komeilee vyönsoljessa, rekisterikilvessä ja takarenkaiden jarrusatuloissa. Eturenkaiden jarrusatuloita puolestaan koristaa teksti ”Blue President”. Auton kultaiset vanteet Näyhä tilasi mittatilaustyönä Kiinasta.

 

Näyttelyt ovat harrastuksen suola

Teppo Näyhä aloitti tuning-harrastuksen vuonna 2006, ja nyt valmistunut Blue President on taiturin neljäs tuning-Lexus. Lexus valikoitui Näyhän automerkiksi, sillä hän pitää autoja laadukkaina ja näyttelyissä suhteellisen harvinaisina.

Tuning-harrastuksen antoisimpina puolina Näyhä pitää näyttelyihin osallistumista ja ihmisiltä saatua palautetta. Tuning-taituri nauttii erityisesti messuilla paikan päällä olemisesta ja vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa, joten toiveena on, että Blue Presidentin kanssa päästäisiin näyttelyihin keväällä 2021.

Lue Kainuun Sanomien artikkeli täältä.

Lexus LS 600 hl President -projektin Facebook-sivuille.

 


Mikä on SONAX VIP Sponsorship?

SONAX VIP Sponsorship -ohjelmassa on mukana valikoitu joukko intohimoisia, huippuluokan autonrakentajia, jotka laittavat autoihinsa valtavan määrän työtä ja rakkautta.

SONAX tekee ryhmän kanssa yhteistyötä niin tuotteiden kuin näyttelyidenkin osalta. Sillä kuuluuhan näyttelyautojen kiiltää kunnolla!

Jaa tämä artikkeli: