SONAX SX90 Plus -monitoimiöljy selkeään testivoittoon

Saksalaiset Auto Bild- ja Auto Bild Klassik -lehdet pistivät yhteistyössä autoalan asiantuntijaorganisaatio KÜS:in kanssa testiin yhdeksän suosittua monitoimiöljyä. Monipuolisessa testissä öljyjä arvioitiin monessa eri kategoriassa, monin eri kriteerein. Lopulta testin voittajaksi selviytyi SONAX SX90 Plus – selkeällä erolla tunnettuihin kilpailijoihin.

SONAX SX90 Plus sai huippupisteet kaikissa kategorioissa

Monitoimiöljyjen suosio perustuu siihen, että niiden pitäisi ratkaista monta ongelmaa, muun muassa irrottaa ruostetta, suojata, puhdistaa ja voidella. Kuten arvata saattaa – testin tulokset osoittavat, että kaikilla monitoimiöljyillä on omat vahvuutensa. Vain harva kuitenkin lunasti odotukset toimivana ”jokapaikan tuotteena”.

Ainoa monitoimiöljy, joka sai raadilta erittäin suuret suositukset, oli SONAX SX90 Plus. SONAX-öljy sai parhaat arvosanat lähes kaikissa testin kategorioissa, mutta merkittävin ero muihin tuotteisiin oli tehossa. ”Teho”-kategoriassa tuotteita vertailtiin niin voitelukyvyn, korroosiosuojan kuin puhdistustehonkin perusteella. Tässä kategoriassa myös tunnettu kilpailija WD 40 joutui taipumaan SONAXille. Raadin mukaan SONAX SX 90 Plus oli ainoa, joka todella tekee kaiken sen, mitä etiketissään lupaa.

Auto Bildin ja KÜS:in suorittamassa testissä pisteitä jaettiin kaikkiaan 15 arvostelukriteerin perusteella. Kriteerit puolestaan jaettiin viiteen kategoriaan: helppokäyttöisyys ja turvallisuus, käyttö, teho, materaaliyhteensopivuus ja kustannukset.

Tuloksissa SONAXin kintereille, sijoille 2.–4., ylsivät Nigrin Performance Multi-Oil, WD-40 Monitoimiaine ja Weicon W 44 T Multi-Spray. Merkittävimmät erot Nigriniin ja WD-40 -tuotteeseen syntyivät ruosteenestossa ja voitelutehossa – aika tärkeitä ominaisuuksia monitoimiöljylle.

Kokonaisuudessaan SONAX SX90 Plus keräsi testissä 162 pistettä, ja eroa toiseksi sijoittuneeseen monitoimiöljyyn kertyi huimat 27 pistettä. Kaiken kaikkiaan pisteitä olisi ollut jaossa 190.

> Katso Auto Bildin yhteenveto testistä


SX90 Plus -öljyn käyttö onnistuu myös pullon ollessa ylösalaisin. Kätevän suuttimen avulla suihkutus onnistuu myös tarkkuutta vaativiin kohteisiin.
SONAX SX90 Plus on ratkaisu moniin tilanteisiin

Jumittuneita muttereita, natisevia ovia ja kiinniruostuneita osia? SONAX SX90 Plus -monitoimiöljy on parhaimmillaan juuri tällaisissa tilanteissa. Öljy irrottaa kiinniruostuneet ja jumiutuneet osat hetkessä, sekä suojaa kohdetta kosteudelta ja korroosiolta. Tuote myös puhdistaa ja voitelee, joten suihkauttamalla monitoimiöljyä esimerkiksi natisevan oven saranoihin, ovi toimii pian taas äänettömästi.

SONAX SX90 Plus -öljy on varustettu kätevällä suuttimella, joka mahdollistaa aineen tarkan suihkuttamisen myös hankalampiin kohteisiin. Kun tarvitset tarkkaa suihkutusjälkeä, käännät vain ohuen suuttimen yläasentoon. SX90 Plus -monitoimiöljyn käyttö on mahdollista myös pullon ollessa ylösalaisin, mikä on suureksi avuksi esimerkiksi silloin, kun öljyä tarvitsee suihkauttaa esimerkiksi auton alla sijaitseviin kohteisiin.

Nimensä mukaisesti SX Plus -monitoimiöljyä voidaan hyödyntää lukuisissa käyttökohteissa. Tuotetta voidaan käyttää esimerkiksi ajoneuvon osiin, saranoihin, lukkoihin, vaijereihin, koneisiin ja työkalujen puhdistukseen. SONAX SX90 -monitoimiöljy on kätevä ongelmanratkaisija niin korjaamolla, autotallissa kuin kotikäytössäkin.

Jaa tämä artikkeli: