Sami Reinikainen ratamoottoriveneilyn maailmanmestaruuteen

Calixin ja Webaston sponsoroima Sami Reinikainen voitti ratamoottoriveneilyn F4-luokan maailmanmestaruuden elokuun puolivälissä Ruotsin Smedjebackenissa järjestetyissä MM-kilpailuissa. Porvoon Autopalvelulla työnjohtajana työskentelevälle Reinikaiselle kyseessä oli ensimmäinen maailmanmestaruus.

Reinikaisen ykkössijan lisäksi suomalaisonnistumisia riitti F4-luokassa. Edellisen vuoden maailmanmestari Alexander Lindholm otti hopeaa, Tino Lehto oli neljäs ja Kimi Eskelinen seitsemäs. F4-luokan mestaruus tuli Suomeen nyt kolmatta kertaa peräkkäin, ja kultaa tuli myös vuosina 2016 ja 2017. Ratamoottoriveneilyn SM-sarjaa, RaceWKND!:iä, pidetäänkin F4-luokan osalta maailman kovimpana.

Kuva: Vilma Savela
Maailmanmestaruus on kruunu yli 20 vuotta kestäneelle harrastukselle

Sami Reinikainen on kokenut rataveneilijä, joka on ollut mukana kuvioissa jo yli 20 vuotta. Reinikainen hyppäsi kuitenkin F4-luokkaan vasta tällä kaudella – viime kaudella hän kisasi vielä GT30-luokassa. Heti kauden alussa löytyi kuitenkin huippuvauhti, joka siivitti aina maailmanmestaruuteen saakka.

Koronan vuoksi ratamoottoriveneilyn MM-sarjan muut osakilpailut jouduttiin perumaan, joten mestaruus ratkaistiin suoraan Ruotsin osakilpailussa. Kisa oli äärimmäisen tiukka – erot kärkiviisikon sisällä olivat vain hiuksen hienoja. Reinikainen kuitenkin onnistui kisaviikonlopussaan virheittä, ja pääsi lopulta tuulettamaan mestaruutta. Paljon onnea Sami!

 

Lue myös: Webasto ja Calix esillä rataveneilykauden avauksessa

Jaa tämä artikkeli: