Hybridin sähköisen ajosäteen pidentäminen esilämmityksen avulla

Talvikausi lähestyy ja auton esilämmitys nousee jälleen ajankohtaiseksi. Auton moottorin ja sisätilojen lämmittäminen onkin tärkeää Suomen pakkasissa, sillä se vähentää moottoriin kohdistuvaa kuormitusta, sulattaa ikkunat ja parantaa ajomukavuutta merkittävästi. Mikäli autosi on hybridi, esilämmittäminen säästää myös ajoakkua, joten saat enemmän sähköisiä ajokilometrejä.

Hybridiauton omistaja haluaa maksimoida sähköiset ajokilometrinsa myös talvella.

Ruotsalainen Calix on tunnettu autojen sähkökäyttöisistä lämmitysratkaisuistaan: yritys valmistaa sekä moottorin että sisätilojen lämmittimiä. Calix-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Eskilstunassa, Ruotsissa, joten pohjoisen vaativat sääolosuhteet, kuten lumi ja kovat pakkaset, ovat tuttuja valmistajalle. Calix on ollut yhteistyössä ajoneuvoteollisuuden kanssa jo 1950-luvulta lähtien, ja nykyään se onkin monien autonvalmistajien valitsema ensiasennuslämmitin.

Talvella hybridin ajosäteen pidentäminen onnistuu esilämmityksen avulla

Hybridiautoilija haluaisi todennäköisesti ajaa mahdollisimman paljon sähköllä myös talvella, jolloin auton sisätilojen lämmitys on yksi suurimmista sähkön kuluttajista. Tyypillisesti sähkövastus, jolla auton sisätiloja lämmitetään sähköllä ajettaessa, on teholtaan 2000–4000 wattia. Jos auto on liikkeelle lähdettäessä kylmä, kuluu ajoakustosta tämän verran pelkkään lämmittämiseen. Tämä luonnollisesti lyhentää matkaa, jonka pääsee sähköllä ajamaan.

Hybridin sähköisen ajosäteen pidentäminen on kuitenkin mahdollista sisätilojen esilämmittämisen avulla. Tällöin ajoakuston sähköä kuluu vain lämmön ylläpitämiseen, ja säästetty virta voidaan käyttää sähköllä ajamiseen. Sisätilojen lämmittäminen säästää myös aikaa ja hermoja, kun ikkunoita ei tarvitse rapsutella jäästä. Valmiiksi lämpimään autoon on lisäksi huomattavasti mukavampi istahtaa.

Calix WaveLine -sisätilanlämmitin on tehokas ja monipuolinen

Erinomainen vaihtoehto sisätilanlämmittimeksi on Ruotsissa valmistettu, tehokas ja turvallinen Calix WaveLine. Lämmittimiä on saatavilla neljällä eri teholla: 800W, 1200W, 1700W ja 2000W. 1700W- ja 2000W-versioissa on kaksi eri tehotilaa, joten käyttäjä saa itse valita, kummalla teholla lämmitintä käytetään.

Kaikki WaveLine-malliston lämmittimet ovat itsestään säätyviä, joten ne säätelevät puhallustehoa automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Myös lämmittimen puhalluskulmaa on helppo säätää. Kun sisätilanlämmitin on asetettu puhaltamaan oikeisiin paikkoihin, ikkunat sulavat ja sisätilat lämpenevät nopeasti.

Calix-sisätilanlämmittimen ehdottomana plussana voidaan pitää sen monipuolisia asennusmahdollisuuksia: lämmitin voidaan asentaa paikoilleen perinteisellä, kiinteällä seinäkiinnikkeellä, keskikonsolin reunan alle työnnettävällä Quick Clip -telineellä tai maton alle sujautettavalla tukijalalla. Kaikki kiinnitysvaihtoehdot tulevat sisätilanlämmittimen mukana. Calix WaveLine -sisätilanlämmittimillä on 5 vuoden takuu.

Asennuta Calix-järjestelmä ennen talvipakkasia! Etsi lähin jälleenmyyjä.

Lue myös: Calix WaveLine 1700 -sisätilanlämmitin testivoittoon

Jaa tämä artikkeli: