Sähköauton latausaseman asennus – mitä ottaa huomioon?

Yhä useampi auton ostaja päätyy valitsemaan sähköauton tai ladattavan hybridin. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että kiinnostus oman latauslaitteen hankintaan on myös kasvussa. Monia mietityttää kuitenkin sähköauton latausaseman asennus. Mitä tulisi ottaa huomioon?

Yhä useampi sähköautoilija haluaa asennuttaa kotiinsa oman latauslaitteen, jotta auton lataaminen ei ole pelkästään julkisten latauspisteiden varassa. Latausasemien myynti onkin kasvanut räjähdysmäisesti, ja laitteiden valikoima markkinoilla on nykyään valtava. On kuitenkin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen latauslaitteen ostamista.

Sähköasentaja, auton omistaja ja sähköauton latauslaite.
Sähköauton latausaseman asennus on luvanvaraista toimintaa, joten se tulee jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Mihin latausasema sijoitetaan?

Kun latausaseman asennusta suunnitellaan omakoti- tai rivitaloon, kannattaa sopiva paikka miettiä yhdessä sähköalan ammattilaisen kanssa. Paikan valinnassa tulee ottaa huomioon paitsi virran saantiin liittyvät seikat, niin myös käytännöllisyys. Missä auton latausportti sijaitsee? Kummin päin auto halutaan ladattaessa pysäköidä? Kuinka pitkä latauskaapeli vaaditaan?

Tyypillisesti sähköauton latausasema asennetaan pientaloissa talon ulkoseinään, autotallin tai -katoksen ulkoseinään tai autotallin sisälle. Saatavilla on myös asennustelineitä ja adaptereita, joiden avulla latauslaitteen voi asennuttaa parkkipaikalle tai lämmitystolpan yhteyteen.

Vinkki! Oman sähköautosi latausportin sijainnin voit tarkistaa osoitteesta: webastolataus.fi/autot

Kartoita sähköverkon kapasiteetti ja asennuta ammattilaisella

Selvitä sähköliittymän pääsulakekoko, ennen kuin asennutat latauslaitteen. Tieto on saatavilla sähkösopimuksesta tai -laskusta, mutta varmuuden sähköverkon kapasiteetista ja ammattilaisen mielipiteen laitevalinnasta saat pyytämällä kartoituksen sähköasentajalta.

Osa saattaa haaveilla varsinaisesta pikalaturista myös kotioloissa, mutta lähtökohtaisesti ne eivät sovellu kotikäyttöön valtavan tehotarpeensa vuoksi. Pikalaturit ovat myös hankintahintansa puolesta täysin eri sarjassa verrattuna peruslataukseen. Kotona autoa on mahdollista ladata esimerkiksi yön aikana, joten tavallinen, latausteholtaan 3,7 kW– 11 kW, oleva laite on yleensä paras ratkaisu. Mikäli lataustehoa kotiin tarvitaan enemmän, tarjolla on myös vielä tehokkaampia 22 kW peruslatauslaitteita.

Kuten arvata saattaa, myöskään sähköauton latausaseman asennus ei ole tarkoitettu kuluttajan tehtäväksi! Kun sähkövirran kapasiteetti on selvillä ja siihen sopiva latauslaite päätetty, sähköalan ammattilaisella menee asennustöihin keskimäärin pari tuntia.

Huom! Sähköauton latausaseman asennustyö on kokonaan kotitalousvähennyskelpoista.

Muistilista: Sähköauton latausaseman asennus

 1. Suunnittele laitteen paikka tarkoin. Muista huomioida käytännöllisyys!
 2. Kartoita sähköverkon kapasiteetti ja valitse siihen sopiva, laadukas latauslaite.
 3. Varaa laitteen asennusaika sähköalan ammattilaiselta – sähkötyöt ovat luvanvaraisia.
 4. Muista hyödyntää kotitalousvähennys.

Webasto Pure on laadukas vaihtoehto pientaloihin

Kotikäyttöön suunniteltu, korkealaatuinen Webasto Pure -latausasema tarjoaa helppoa sähköauton latausta viiden vuoden takuulla, ja laite onkin noussut sähköautoilijoiden suosioon. Webasto Pure on suunniteltu käyttäjäystävällisyys edellä – sen käyttö on mutkatonta ja ulkonäkö ajattoman tyylikäs. Lataus sujuu keneltä tahansa, sillä se vaatii vain latauspistokkeen liittämisen autoon. Kun lataus on valmis, kaapeli on helppo kiepauttaa latausaseman ympärille.

Webasto Pure täyttää kaikki viimeisimmät sähköiset vaatimukset latauslaitteille, joten voit luottaa siihen, että sen käyttö on turvallista. Laitteen asennus vaatii sähköalan ammattilaisen. Ammattilaisen täyttämä tarkastuspöytäkirja toimii myös takuuehtona.

Webasto Pure -latausasemat

 • Webasto Pure -latauslaite lataamassa autoa.
  Tyylikäs Webasto Pure sopii parhaiten omakoti- ja rivitaloihin.

  Sopii lähes kaikkiin sähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin (Type2-pistoke)

 • Parhaimmillaan omakotitaloissa ja esimerkiksi pienyrityskäytössä
 • Turvallinen ja mukava käyttää
 • Tyylikäs, selkeä design
 • 11 kW ja 22 kW -versiot
 • Saatavilla 4,5 tai 7,0 metriä pitkällä kiinteällä kaapelilla
 • Kuluttajaystävällinen hintataso
 • Luvatonta käyttöä voidaan ehkäistä lukitsemalla laite avaimella
 • Tuttua Webaston Made in Germany -laatua
 • 5 vuoden takuu

Vinkki! Hanki Webasto Pure -latauslaitteen kaveriksi Gridio-mobiilisovellus, niin voit ajoittaa sähköauton latauksen niille tunneille, jolloin sähkö on edullisimmillaan.

Lisää laitteen teknisistä tiedoista, jälleenmyyjät sekä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin löydät osoitteesta: webastolataus.fi.

Jaa tämä artikkeli: