Sähköautoilija, säästä Gridio-sovelluksen avulla

Sähkön hinta puhuttaa ja huolestuttaa. Energiakriisi vaikuttaa merkittävästi kotitalouksiin, mutta luonnollisesti myös sähköautoilijoihin. Milloin sähkö on halvimmillaan? Milloin autoa uskaltaa ladata? Unohda arpominen, ota käyttöön Gridio-matkapuhelinsovellus!

Ennen syksyä 2022 sähkön tuntihinnat eivät juurikaan aiheuttaneet tunteita suomalaisissa. Esimerkiksi “yösähkö” oli monille vain mielenkiintoinen kokeilu ja mukava laskuharjoitus kodin säästökohteiden kartoituksessa. Nyt kaikki on kuitenkin toisin: sähkön hinta todella kiinnostaa. Tuntihintojen seuranta on päivästä toiseen yksi iltapäivälehtien ykkösuutisista ja kuukausittainen sähkölasku pelottaa ja ahdistaa – etenkin sähkölämmitteisessä talossa asuvia sekä sähköautoilijoita.

Gridio-sovellus optimoi sähköauton latauksen

Vuoden 2022 aikana täyssähköautojen määrä Suomessa on enemmän kuin tuplaantunut vuoteen 2021 verrattuna. Täyssähköauton vaatima latausenergian määrä nostaa ajoneuvon useissa kodeissa talouden suurimmaksi sähkön kuluttajaksi, ja toisissa se tulee heti kakkosena sähkölämmityksen jälkeen. Monissa talouksissa sähköauton lataus olisi edullisinta ajastaa yötunneille, mutta kaikki autot tai latausasemat eivät tarjoa tähän helppoa ratkaisua.

Virosta maailmalle ponnistava matkapuhelinsovellus Gridio tarjoaa sähköautoilijoille mahdollisuuden optimoida sähköauton latausta pörssisähkön hinnan mukaan. Gridion erinomaisuus piilee siinä, ettei se vaadi latausasemalta mitään erikoisominaisuuksia – sovellus keskustelee suoraan ajoneuvon järjestelmien kanssa, ja säätää sitä kautta latauksen tapahtumaan halvimpina tunteina. Gridio on tällä hetkellä saatavilla monille eri automerkeille, ja sovellusta tullaan lähitulevaisuudessa laajentamaan yhä useammalle autovalmistajalle.

Lue lisää Gridiosta: gridio.io

 

Gridio toimii seuraavien ladattavien autojen kanssa (12/2022):

  • VW ID.3 / 4 / 5 / 6
  • Kaikki Tesla-mallit
  • Skoda Enyaq
  • Hyundai-mallit, joissa tarjolla Bluelink-yhteys
  • Kia-mallit, joissa tarjolla Kia Connect -yhteys
  • Cupra-mallit, joissa CUPRA app -yhteys
  • Seat-mallit, joissa SEAT app -yhteys
  • Ford Mustang mach-E

Webasto Pure & Gridio

Kotikäyttöön erinomaisesti soveltuva Webasto Pure -latausasema tarjoaa yksinkertaista sähköauton latausta viiden vuoden takuulla. Laitteessa ei kuitenkaan ole ominaisuutta, joka mahdollistaisi latauksen säätämisen halvimpien sähkötuntien mukaan.

Kun Webasto Puren kaveriksi hankitaan Gridio-sovellus, onnistuu latauksen ajoittaminen edullisimpiin tunteihin.

Lataa Gridio-sovellus sovelluskaupastasi ja löydä lähin Webasto Pure -jälleenmyyjäsi: webastolataus.fi

Jaa tämä artikkeli: