Raidallinen tuulilasi? On aika vaihtaa pyyhkijänsulat

Pyyhkijänsulat vaikuttavat merkittävästi kuljettajan havainnointikykyyn.

Vuosi 2021 on alkanut varsin lumisissa merkeissä ja myös lämpömittari on ajoittain laskenut erittäin koville pakkaslukemille. Lumi ja jää, yhdistettynä tiestä lentävään tiesuolaan ja kuraan, kuormittavat merkittävästi pyyhkijänsulkia, joten ne saattavat kulua nopeasti vaihtokuntoon. Nyt siis kannattaa ottaa myös asiakkaan pyyhkijänsulat tarkastelun alle muun huollon yhteydessä, ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin.

Pyyhkijänsulat vaurioituvat herkästi lumesta ja jäästä

Lumi ja jää kuluttavat pyyhkijänsulkia etenkin silloin, kun jääskrapan ja lumiharjan käytön kanssa on laiskoteltu, ja tuulilasia yritetään puhdistaa lumesta ja jäästä pelkkien pyyhkijänsulkien voimalla. Tuulilasiin kiinnijäätyneiden sulkien kumiosat repeytyvät silloin herkästi ja painava lumi puolestaan rasittaa pyyhkimien varsia. Myös pihistely lasinpesunesteen käytössä näkyy pyyhkijänsulissa pidemmän päälle kumiosien vaurioitumisena.

Repeytynyt, huonokuntoinen tai jäinen sulka jättää raidallista jälkeä tuulilasiin, mikä huonontaa näkyvyyttä etenkin silloin kun aurinko paistaa matalalta. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös liikenneturvallisuuteen, sillä kuljettajan havainnointi vaikeutuu, ja sitä kautta onnettomuuden riski kasvaa.

Näkymä kirkkaaksi Bosch Aerotwin -pyyhkijänsulilla

Patentoidulla Power Protection Plus -teknologialla varustetut, rungottomat Bosch Aerotwin -pyyhkijänsulat ovat loistava valinta pohjoisiin olosuhteisiin. Rungottomien sulkien kiistattomia etuja perinteisiin sulkiin nähden ovat tasaisempi jousivoima koko sulan matkalla sekä parempi toimivuus talvipakkasilla.

Bosch Aerotwin

  • Bosch Aerotwin -sulkien patentoitu Power Protection Plus -kumiseos mahdollistaa paremman pyyhkimistuloksen, hiljaisen toiminnan ja pidemmän käyttöiän.

    Erinomainen suorituskyky kaikissa sääolosuhteissa

  • Rungottomissa sulissa vähemmän jäätyviä niveliä, parempi toimivuus pakkassäällä
  • Tasainen paineen jakautuminen aikaansaa raidattoman lopputuloksen
  • Hiljainen pyyhintä, ei nitinää
  • Boschin patentoima Power Protection Plus -kumiseos mahdollistaa pidemmän käyttöiän
  • Asennus on helppoa ja nopeaa kätevän sovitinjärjestelmän avulla
  • Soveltuvuus yleisimpiin ajoneuvoihin

 

Tutustu Bosch-sulkavalikoimaan Autoluettelossa.

 

Muista myös tarkistaa, että lasinpesunestesäiliössä on tarpeeksi talvilaatuista pesunestettä.

Jaa tämä artikkeli: