Läikkyikö öljy? Näillä tuotteilla puhdistus onnistuu

Korjaamon arjessa sattuu ja tapahtuu. On siis täysin luonnollista, että öljyjä ja muita hankalasti puhdistettavia kemikaaleja läikkyy pitkin lattioita. Korjaamolle kannattaakin siksi hankkia asianmukaiset välineet öljyn imeytykseen ja puhdistukseen.

Kahan valikoimasta löydät niin niin öljynimeytysmattoja, -arkkeja ja -rouheita kuin öljytahrojen puhdistusainettakin. Kaikki valikoimamme tuotteet täyttävät ympäristönsuojelulain edellyttämät tiukat vaatimukset.

Imukykyiset ja kestävät OREAD-öljynimeytysmatot

Tehokas keino puhdistaa lattialle läikkynyt öljy nopeasti on levittää sen päälle öljynimeytysmatto, joka imee läikkyneen nesteen sisäänsä. OREAD-öljynimeytysmattorullat sekä 100 kappaleen pakkauksissa myytävät öljynimeytysarkit ovat kestäviä ja vähän nukkaavia, joten ne eivät repeä tai rispaannu käytössä.

OREAD-öljynimeytysmatot ja kätevät arkit imevät nestettä tehokkaasti.

Riittoisan öljynimeytysmattorullan pituus on 48 metriä ja rullaa on saatavilla kahdessa eri leveydessä; 48 tai 76 cm. OREAD-matot ovat paitsi äärimmäisen imukykyisiä, niin myös käteviä käyttää; sekä rullista että arkeista on helppoa repäistä juuri oikeankokoinen pala.

Imeytysmattojen lisäksi kannattaa hankkia myös jäteöljytahroille suunniteltua puhdistusainetta. Citro 3000 on sitruksen tuoksuinen pesuainetiiviste, joka irrottaa öljytahrat tehokkaasti esimerkiksi asfaltti- ja betonipinnoilta. Pesuaine sopii käytettäväksi tiloissa, joissa huuhteluvesi hävitetään viemäriin. Citro 3000 on turvallinen vaihtoehto vastaaville, emäksisille tuotteille. Laimenna pesuaine ohjeen mukaan, likaisuusasteesta riippuen.

Öljynimeytysrouheet ‒ Helppo tapa kerätä kaatunut öljy ja muut nesteet

Imeytysmattojen lisäksi Kahan valikoimaan on otettu myös käteviä Micors-öljynimeytysrouheita, joita ripotellaan suoraan imeytettävän aineen päälle ja rouhe imee nesteen sisäänsä. Tämän jälkeen rouhe on helppo kerätä esimerkiksi lakaisemalla. Rouheella voidaan puhdistaa myös vettä, jolloin kelluva rouhe kerätään pois siivilöimällä.

Micors-rouheiden käyttö on helppoa; ripottele rouhetta nesteen päälle, anna vaikuttaa, lakaise rouhe pois.

Yksi litra Micors-rouhetta imee jopa 0,9 litraa öljyä. Nestettä imenyt tuote ei tahraa eikä vuoda, joten sen kerääminen on siistiä. Rouheeseen imeytetty neste voidaan puristaa tarvittaessa uudelleen käytettäväksi. Jos imeytettyä nestettä ei puristeta jatkokäyttöön, hävitetään rouhe asianmukaisesti esimerkiksi öljynkeräyspisteeseen. Jos rouheesta on puristettu nesteet ulos, on käytetty rouhe maatuvaa jätettä.

Kahan Micors-valikoimassa on kaksi tuotetta; Micors Original ja Micors Special. Original tepsii vettä kevyempien nesteiden, kuten raakaöljyjen ja polttoaineiden, imeyttämiseen, kun taas Micors Special -imeytysaine soveltuu käytettäväksi kaikille nesteille.

 

Kaikki öljynimeytysaineet ja -matot Autoluettelossa.

 

Muista myös CEMO-tuotteet kemikaalien vastuulliseen varastointiin.

Jaa tämä artikkeli: