Laadukas lasinpesuneste ja toimivat pyyhkimensulat pitävät tuulilasin kirkkaana

Suomen talvisäät heittelevät nykyään jatkuvasti; kovatkin pakkassäät vaihtuvat nopeasti plussakelin kuraksi ja loskaksi. Jatkuva pimeys yhdistettynä tiestä lentäviin suolanjäämiin ja muihin roiskeisiin tekevät autoilijan havainnoinnista hyvin haastavaa.

Etenkin pimeällä on siksi hyvin tärkeää pitää auton tuulilasi kirkkaana, mutta vuorottelevat olosuhteet asettavat omat haasteensa myös tuulilasin puhtaanapitoon. Lasinpesunesteen on kestettävä kovia pakkasia, mutta pystyttävä myös puhdistamaan tehokkaasti märiltä teiltä lentänyt kura ja muu lika. Rajusti vaihtelevat lämpötilat ja lumitilanteet myös kuormittavat pyyhkimensulkia; pakkaset ja lumi jäädyttävät sulat kiinni ikkunaan, kun taas loskakelin roiskeet teettävät sulille paljon työtä.

Täytä pesunestesäiliösi pakkasta kestävällä lasinpesunesteellä

Yllättävän moni autoilija kokee ikävän yllätyksen pakkasella, kun pissapoika ei enää suostukaan ruiskimaan lasinpesunestettä tuhruiselle tuulilasille. Nestesäiliössä voi olla kesän jäljiltä mietoa lasinpesunestettä tai pahimmassa tapauksessa vain vettä. Nämä nesteet eivät kestä pakkasta ja pesulaitteen toiminta lakkaa oitis, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle. Jäätyminen voi myös rikkoa suuttimet ja pumpun, mikä aiheuttaa ikäviä lisäkustannuksia. Lasinpesunesteissä ei siis kannata talvella säästää, sillä vain talvikäyttöön suunnitellut lasinpesunesteet pitävät suuttimet ja letkut sulina ja pissapojan toimivana.

Kahan omalta K-FIX -tuotemerkiltä löytyy lasinpesunesteitä eri kokoisissa pakkauksissa ja eri pakkasenkestävyyksillä. Nesteitä on saatavilla perinteisissä neljän ja kymmenen litran kanistereissa sekä kätevässä kolmen litran pussissa. Pussimallinen ratkaisu on kätevä kuljettaa matkassa mukana ja sen valmistukseen on käytetty 65 % vähemmän muovia, joten se on ympäristöystävällisempi kuin kanisterit. K-FIX lasinpesunesteet ovat etanolipohjaisia, joten niitä on turvallista käyttää. Nesteet tuoksuvat omenalta ja irrottavat lian, noen, suolajäämät ja rasvan tehokkaasti, joten tuulilasi pysyy kirkkaana.

Etenkin kovilla pakkasilla nesteiden laimennusohjeita on syytä noudattaa tarkasti, sillä jos -20 °C -astetta kestävää lasinpesunestettä laimennetaan miten sattuu, voi lopputuloksena olla neste, joka kestää vain muutaman pakkasasteen. Lisätietoa K-FIXin lasinpesunesteistä löytyy Autoluettelosta.

Tarkasta pyyhkimensulkien kunto

Laadukkaat, hyvässä kunnossa olevat pyyhkimensulat ovat avainasemassa talvella, kun näkyvyys on pimeydestä johtuen jo valmiiksi heikko. Myös silloin kun aurinko sattuu näyttäytymään, paistaa se pääosin hyvin matalalta, mikä häikäisee autoilijaa pahasti. Jos tuulilasi on silloin likainen, eivätkä kuluneet sulat saa pyyhittyä sitä puhtaaksi, on autoilijan hyvin vaikea nähdä juuri mitään.

Lumi ja jää kuluttavat pyyhkijänsulkia etenkin silloin, jos tuulilasia ei ole kiireessä puhdistettu kunnolla lumesta ja jäästä. Lumet pyyhitään ikkunasta pyyhkimien voimalla, mikä kuormittaa raskaasti pyyhkimien sulkia. Sulat jäätyvät talvella myös herkästi kiinni lasiin ja sulan kumiosaan voi tulla repeytymiä, kun niitä irrotetaan tuulilasista. Repeytynyt sulka jättää pyyhkiessään raidallista jälkeä tuulilasiin ja epätasainen pyyhkimen jälki huonontaa näkyvyyttä etenkin silloin, kun valo osuu ikkunaan.

Jos tuntuu, ettei autosi pyyhkimensulkien jälki ole parasta mahdollista, on ne todennäköisesti aika vaihtaa uusiin. Korkealaatuiset Valeon HydroConnect -pyyhkimensulat pyyhkivät tuulilasin koko pituudeltaan tasaisesti ja ne toimivat perinteistä sulkaa paremmin myös pakkasella, sillä niissä ei ole jäätymisalttiita niveliä. HydroConnect-sulat ovat ensiasennuslaatua ja ne on helppo asentaa paikoilleen.

Tuotteet löytyvät Autoluettelosta.

Panostaminen hyvään lasinpesunesteeseen ja laadukkaisiin pyyhkimensulkiin kannattaa, sillä näkyvyys on talven vaihtelevissa olosuhteissa ensiarvoisen tärkeää.

Jaa tämä artikkeli: