Miksi raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa ajallaan?

Monet kuljettajat laiminlyövät raitisilmasuodattimen säännöllistä vaihtoa, koska sitä ei pidetä auton toiminnan kannalta tärkeänä. Vanha, tukkeutunut raitisilmasuodatin ei kuitenkaan ole se osa, joka jättää auton tienposkeen. Miksi suodatin tulisi kuitenkin vaihtaa ajallaan?

Toimivalla raitisilmasuodattimella on merkittävä vaikutus auton sisäilman laatuun.
1. Ilman epäpuhtaudet ovat haitallisia terveydelle

Raitisilmasuodattimen tehtävänä on estää ilman epäpuhtauksien pääseminen matkustamoon – ja sitä kautta ihmisten hengityselimiin. Nämä likahiukkaset ovat kooltaan vain muutamia mikrometrejä, eli noin seitsemän kertaa pienempiä kuin hiuksen halkaisija. Ja kun liikennettä on paljon, on ilman epäpuhtauksiakin runsaasti. Auton sisäilman suodattaminen on tärkeää, sillä jatkuva altistuminen epäpuhtauksille voi olla pitkällä aikavälillä haitallista jopa terveydelle.

2. Toimiva raitisilmasuodatin lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta

Pitkäaikaisten vaikutusten lisäksi, huonolaatuisen sisäilman hengittäminen aiheuttaa myös oireita, jotka ovat havaittavissa heti. Väsymys, silmien ärsytys ja lisääntynyt aivastelu vaikuttavat niin matkustusmukavuuteen kuin turvallisuuteenkin. Kun aivastamme, suljemme tahattomasti silmämme hetkeksi, mikä nostaa onnettomuusriskiä.

3. Aktiivihiilisuodattimet poistavat epämiellyttäviä hajuja

Nykyään useisiin automalleihin on saatavilla sekä vakiosuodattimia että ylimääräisellä aktiivihiilikerroksella varustettuja raitisilmasuodattimia. Aktiivihiilisuodattimet ovat hintavampia, mutta ne estävät tehokkaasti epämiellyttävien hajujen sekä haitallisten kaasujen pääsemisen matkustamoon. Aktiivihiilen teho perustuu sen kykyyn imeä itseensä hiukkasia, ja sitä hyödynnetään sekä teollisuudessa että lääketieteessä.

4. Toimiva raitisilmasuodatin helpottaa allergioita

Lukemattomat ihmiset kärsivät erilaisista allergioista, jotka aiheuttavat tukalaa oloa ja muita oireita. Tämän vuoksi kaikki WIX Filtersin raitisilmasuodattimet on varustettu MICROBAN-teknologialla, joka perustuu mikropartikkelien muodostamaan pinnoitteeseen. Pinnoite vähentää erilaisten allergeenien, homeiden ja sienten kehittymistä suodattimessa.

5. Tukkeutunut raitisilmasuodatin lisää ikkunoiden huurtumista

Raitisilmasuodattimeen kerääntyy ajan myötä epäpuhtauksia ja kosteutta, jotka tukkivat suodattimen ja häiritsevät siten ilmankiertoa. Jos auton tuulilasi tuntuu huurtuvan herkästi, on se merkki siitä, että suodattimeen on kertynyt runsaasti likaa, ja se on vaihdettava. On suositeltavaa, että raitisilmasuodatin vaihdetaan noin 15 000 kilometrin välein tai vähintään kerran vuodessa.

 


Miksi valita WIX Filters -raitisilmasuodatin?

Suodatuskyky
WIX Filters -raitisilmasuodattimissa on käytetty korkealaatuisia materiaaleja, joten ne pystyvät pysäyttämään jopa mikroskooppisen pienet hiukkaset.

MICROBAN-teknologia
Kaikki WIX Filters -raitisilmasuodattimet on varustettu MICROBAN-pinnoitteella, joka vähentää tehokkaasti allergeenien, bakteereiden ja homeiden kehittymistä suodattimessa.

Selkeät asennusohjeet
WIX-raitisilmasuodattimien mukana tulee yksityiskohtainen, kuvitettu asennusopas, jonka avulla suodattimen vaihto onnistuu helposti.

Aktiivihiili poistaa hajut
Aktiivihiilellä varustetut raitisilmasuodattimet estävät haitallisten hiukkasten lisäksi myös epämiellyttävien hajujen ja kaasujen pääsemisen auton sisätiloihin.

Erinomainen hinta-laatusuhde
WIX Filters -suodattimet ovat paitsi laadukkaita, niin myös erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja. Kahan monipuolisesta varaosavalikoimasta löydät laajan valikoiman WIX Filters -tuotteita. Valikoimassa on niin öljynsuodattimia, ilmansuodattimia, polttoainesuodattimia kuin raitisilmasuodattimiakin.

 

Lue lisää WIX Filtersistä.

WIX Filtersin englanninkielisille kotisivuille.

Jaa tämä artikkeli: