Liikenneturva: Moni asettunut ratin taakse krapulassa

Liikenneturvan teettämän kyselyn mukaan kaksi viidestä kuljettajasta on joskus lähtenyt ajamaan heti aamusta, vaikka edellisen illan aikana olisi tullut nautittua useampia annoksia alkoholia. Osaa kuljettajista aikainen, pienessä krapulassa tapahtunut ajo kuitenkin kadutti. Alkolukko puolestaan olisi monelle kuljettajalle mieluinen varuste, kyselystä selviää.

Vain selvänä rattiin!

Moni tuntuu ajattelevan, että muutaman tunnin unien jälkeen ollaan automaattisesti ajokunnossa ja promillet ovat haihtuneet. Näin asia ei kuitenkaan valitettavasti ole, vaan alkoholin poistuminen kehosta on yksilöllistä ja aikaa vievää, ja huonosti nukuttu yö vain tehostaa alkoholista aiheutuvia haittoja.

Mikäli aamun ajokunto yhtään mietityttää, ei ratin taakse tule asettua. On myös tärkeää pitää mielessä, että alkoholi vaikuttaa ajokykyyn ja nostaa onnettomuusriskiä, vaikkei 0,5 promillen rattijuopumusraja ylittyisikään. Uudistuneen tieliikennelain mukaan poliisilla on oikeus keskeyttää myös alle 0,5 promillea puhaltaneiden kuljettajien matkanteko, mikäli kuljettaja on nauttinut alkoholia ja vaikuttaa päihtyneeltä.

Alkolukko estää juopuneena ajamisen
Luotettava Dräger-alkolukko estää auton käynnistymisen, mikäli puhallusilmassa havaitaan alkoholia.

Liikenneturvan kyselyssä selvitettiin myös suomalaisten suhtautumista alkolukkoon auton vakiovarusteena. Yli puolet kyselyyn vastanneista oli joko täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että alkolukon tulisi olla vakiona kaikissa autoissa. Alkolukko on monelle kuljettajalle kätevä lisävaruste, joka varmistaa, ettei ajoon lähdetä vahingossakaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tyylikkäät ja luotettavat Dräger-alkolukot

Alkolukon ajoneuvoonsa hankkivat arvostavat helppokäyttöisyyttä, nopeaa toimintaa sekä modernia muotoilua: alkolukon tulee sulautua autoon, eikä herättää huomiota. Saksalaisen Drägerin valmistamat Interlock 5000- ja Interlock 7000 -alkolukot paitsi täyttävät nämä vaatimukset, niin myös toimivat luotettavasti äärimmäisissä lämpötiloissa (-45…+85 °C).

Dräger Interlock-lukoille on tarjolla erittäin kattava ja osaava huoltoverkosto, jonka puoleen kääntyä ongelmatilanteissa.

> Etsi lähin Dräger Interlock -alkolukkopiste

Luotettava puhallustulos Dräger-alkotesterillä

Alkolukkoa edullisempi ja joustavampi tapa testata omaa ajokuntoaan on hankkia kuluttajakäyttöön tarkoitettu, luotettava Dräger 3820 -alkometri. Pienikokoinen laite on helppo ottaa mukaan kaikille reissuille, joten puhalluksen voi tehdä joustavasti missä tahansa.

Moninkertainen testivoittaja Dräger Alcotest 3820 hyödyntää samaa tekniikkaa kuin viranomaisten käyttämät tarkkuusalkometrit, joten tulos on tarkka ja luotettava. Näppärä laite edustaa sekä toiminnaltaan että muotoilultaan alan terävintä kärkeä; se on kompaktin kokoinen, lähes heti käyttövalmis ja tuloksen saa nopeasti.

Säännöllisen kalibroinnin avulla laitteen mittaustekniikka pysyy tarkkana vuosia.

Lue lisää Dräger 3820 -alkotesteristä.

Jaa tämä artikkeli: