Kesälomat vietetään tänä vuonna kotimaassa

Kevät on hujahtanut jo pitkälle, tänä vuonna hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kesä kuitenkin lähestyy, ja kelien lämmetessä moni pohtiikin vaihtoehtoja kesäloman viettoon. Ulkomaan reissut ovat mitä todennäköisimmin pannassa vielä pidemmän aikaa, joten kesälomat  ruuhkauttavat entistä enemmän kotimaan tieliikennettä.

Koronaviruspandemia on sulkenut ihmiset neljän seinän sisälle ympäri maailmaa. Tänä keväänä moni on viettänyt enemmän aikaa kotona kuin koskaan aiemmin. Koti on toiminut työpaikkana, kouluna, päiväkotina ja vapaa-ajan viettopaikkana. Vaikka varsinainen karanteeni ei olisi omalle kohdalle sattunut, on suurin osa kansasta pyrkinyt välttämään turhaa liikkumista ja muiden ihmisten tapaamista.

Julkisia liikennevälineitä kartetaan, oman auton käyttö lisääntyy

Pelko koronavirukselle altistumisesta on vähentänyt julkisen liikenteen matkustajamääriä, joten kokonaisia vuoroja on peruttu ja vuorovälejä harvennettu. Ne, joilla on mahdollisuus oman auton käyttöön, kulkevat tarvittavat matkat mieluusti omalla autollaan. Vaikka työmatkaliikenne onkin vähentynyt etätöiden tekemisen myötä, on koronakriisi jopa lisännyt muuta auton käyttöä.

Kun liikkumisen ja kokoontumisien rajoituksia jossain vaiheessa aletaan purkaa, on monilla varmasti kova tarve lähteä sukuloimaan tai tapaamaan myös kauempana asuvia ystäviään. Suomalaiset ovat tunnetusti myös mökkikansaa, joten hinku kesämökille on varmasti kasvanut suureksi. Nämä kaikki matkat tullaan tekemään hyvin pitkälti omilla autoilla, sillä julkisia liikennevälineitä vältellään varmasti pidemmän aikaa.

Kesälomat vietetään kotimaassa matkaillen

Tänä kesänä lomamatkat eivät suuntaudu ulkomaille. Matkatoimistot ovat peruneet valmismatkojansa ja monet valtiot rajoittavat myös kesällä turistien maahanpääsyä. Puhumattakaan yleisestä ilmapiiristä; ulkomaan matkailun koetaan lisäävän riskiä sairastua koronavirukseen.

Kotimaan matkailu tulee tänä vuonna lisääntymään merkittävästi, sillä vaikka ulkomaille ei pääsisikään, moni tavoittelee lomafiilistä matkustamalla Suomen rajojen sisäpuolella sijaitseviin kesäkohteisiin. Nämä matkat tullaan tekemään pääasiassa omilla autoilla. Ajokilometrejä on siis luvassa runsaasti.

Nyt ei kannata tinkiä auton huollosta!
Monet korjaamot kiinnittävät nyt erityistä huomiota kosketuspintojen hygieenisyyteen.

Jotta kesälomamatkat sujuisivat ongelmitta, auton huollosta ei kannattaisi tinkiä. Nyt on itse asiassa loistava aika huollattaa auto, sillä etätyöläinen ei tarvitse autoa töissä käyntiin, joten sijaisautolle ei välttämättä ole tarvetta. Koronaviruksen pelko on lisäksi saattanut aiheuttaa väljyyttä korjaamon varauskalenteriin, joten mieluisen huoltoajan saaminen voi olla helpompaa.

Monet korjaamot ovat reagoineet esimerkillisesti koronavirustilanteeseen, ja asiakkaiden turvallisuuteen ja hygieniaan kiinnitetään nyt erityistä huomiota. Korjaamot esimerkiksi desinfioivat auton avaimet työn vastaanoton ja luovutuksen yhteydessä. Lisäksi istuimet ja muut pinnat suojataan kertakäyttöisillä suojilla. Lopuksi ratti, vaihdekeppi sekä muut kosketuspinnat puhdistetaan ja desinfioidaan huolellisesti ennen auton luovutusta omistajalle. Osa korjaamoista tarjoaa asiakkaille myös auton nouto- ja palautuspalvelua.

Koronavirusepidemialla tulee varmasti olemaan omat vaikutuksensa myös monen taloudelliseen tilanteeseen, minkä vuoksi uuden auton hankkimista saatetaan lykätä muutamalla vuodella. Nykyisen auton kunnossapitoon kannattaa siis panostaa, jotta se kulkisi mukavasti vielä monet kilometrit.

 

Lue myös: Kysyntään on vastattu! Desinfiointiaineet nyt Kahalta

Jaa tämä artikkeli: